‘LIFT‘

Ima tu svašta, aviona koji se presreću u zraku, tučnjava, krađa vrijednih umjetničkih djela... nedostaje samo Tom Cruise

Glume Kevin Hart, Yun Jee Kim, Jacob Battalion, Ursula Corbero
 

 Netflix - 6th & Idaho Production/Afp/Profimedia/Netflix - 6th & Idaho Production/afp/profimedia
U akcić veterana F. Garyja Graya Netflix je uložio 100 milijuna dolara

Netflix ne žali velike budžete za filmove koje producira, tako da je u ovaj akcić veterana F. Garyja Graya uložio 100 milijuna dolara. Nije da se to na ekranu ne vidi, ima tu svašta, aviona koji se presreću u zraku, tučnjava u njihovim klaustrofobičnim prostorima, krađe neprocjenjivih zlatnih poluga i vrijednih umjetničkih djela od klasike do konceptuale, međutim, priča je dosta krhka a glumci skupljeni odasvud. Glavni glumac Kevin Hart ujedno je i jedan od producenata, što nikad ne sluti na dobro, pogotovo kad su streaming platforme u pitanju, ispada da je film proizvod ambicioznih diletanata koji nikad neće ovladati tajnama toga zanata.

Zaplet je derivativan, grupica vrhunskih lopova stavlja se u službu Interpola, u zamjenu za oprost od prethodnih grijeha sada će presresti dragocjeni tovar koji prevoze još veći kriminalci putničkim avionom od Londona do Züricha, no svaki takav plan obično se pokaže faličnim, međutim, uz nekoliko neočekivanih obrata, sve na kraju dođe na svoje mjesto. Gray je inscenirao nekoliko zanimljivih akrobatskih scena, koje se odigravaju kilometrima iznad zemlje, a u svemu tome nedostaje samo Tom Cruise da bi film funkcionirao kako spada. Otužna je epizoda Jeana Renoa, no bit će da on više nije u stanju odabrati bolji projekt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:35