POČINJE TEORIJSKI SUBVERSIVE

Ima li u kinu Europa dovoljno mjesta za sve simpatizere ljevice?

ZAGREB - “Europa, Mediteran, Bliski istok” tema je okruglog stola posvećenog 50. obljetnici Pokreta nesvrstanih kojom se u nedjelju u 20 sati u kinu Europa otvara međunarodna konferencija Subversive film festivala.

Teoretski dio Festivala ove je godine posvećen novim emancipacijskim borbama te će se nizom predavanja i različitih događanja tematizirati potencijalno preslagivanje moći u svijetu.

Počevši od ponedjeljka predavanja će u kinu Europa, među ostalim, održati Samir Amin, Terry Eagleton, Zygmunt Bauman, Slavoj Žižek, Antonio Negri, a festival završava predavanjem teoretičarke Gayatri Chakravorty Spivak u ponedjeljak, 23. svibnja u kinu Tuškanac. Uz predavanja, promocije novih knjiga stranih gostiju zanimljiva bi trebala biti i rasprava na temu “Je li Balkan novi Magreb” zakazana za petak u 19 sati.

Novost ove godine je Svjetski forum za alternative koji će okupiti političke aktiviste i ekonomiste iz 20-ak različitih zemlja s tri različita kontinenta.

Cijena ulaznice za predavanja u terminima od 19 i 21 sat je 30 kuna, a za najveće zvijezde, sudeći po iskustvu prijašnjih godina, ulaznice se isplati nabaviti na vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 06:31