ZVIJEZDA LEICESTERA

Hoćemo li uskoro gledati film o Jamieu Vardyju?

(Photo by Mike Hewitt/Getty Images)
 Mike Hewitt/Getty / 2016 Getty Images
Hollywoodskim skautima zanimljiv Vardyjev put od trnja do zvijezda

Hollywoodskim skautima za oko je zapeo engleski napadač Jamie Vardy i njegova priča o tome kako je srušio rekord od 10 utakmica za redom u Premier ligi u kojima je isti igrač zabio gol javlja The Sun. Ruud Van Nistelrooy je dok je igrao u Manchester Unitedu postavio ovaj rekord, a proteklog vikenda Vardy je zabio u jedanaestoj uzastopnoj utakmici, upravo protiv Manchester Uniteda, čime se upisao u povijest.

Scenarist Adrian Butchart ovih je dana u Engleskoj i u Tinseltownu će održati nekoliko sastanaka s ciljem da pretvori priču o Vardyju, bivšem tvorničkom radniku, u blockbuster.

Prije samo pet godina Vardy je radio u njegovom rodnom gradu Sheffieldu i bavio se amaterskim nogometom. Sam Butchart je za priču rekao da je nevjerojatna i da je teško izmisliti bolju.

„Njegova postignuća su nevjerojatna i srušiti rekord s takvim golom protiv jednog od najvećih nogometnih klubova jednostavno ga je gurnulo u središte naše priče. Zapanjujuće je to da je igrao neligaški nogomet i da je radio medicinske udlage u tvornici kako bi preživio tako nedavno prije nego je postavio rekord u Premier ligi“, izjavio je scenarist za The Sun.

Butchart isto tako vjeruje da Robert Pattinson, Andrew Garfield i Zac Efron mogu dostojno odglumiti ulogu ovog nevjerojatnog nogometaša. Scenarist je poznat po prva dva nastavka trilogije Goal! čije su premijere bile 2005. i 2007. godine.

Trilogija Goal! govori o španjolskom nogometašu Santiagu Munezu kojeg su izbavili iz siromaštva Los Angelesa kako bi zaigrao za Newcastle, a na kraju potpiše ugovor s nogometnim velikanom Real Madridom.

Prva dva filma su zaradila više od 23 milijuna dolara, a svoju ulogu su odigrali i David Beckham te Zinedine Zidan. Sličnu priču Butchart vidi i kod Vardyja.

Leicesterov napadač je do šesnaeste godine igrao za klub Sheffield Wednesday iz svog rodnog grada, a od tada pa do 2012. kad je potpisao za Leicester, igrao je neligaški nogomet. Dok je igrao za Sheffield Wednesday dobivao je 30 funti tjedno i radio je u tvornici medicinskih udlaga kako bi spojio kraj s krajem.

Sada je engleski reprezentativac koji će zaigrati na predstojećem Europskom prvenstvu u Francuskoj, a najveći europski klubovi se nadmeću tko će ponuditi više za njegov angažman iduće sezone.

Zanimljivo je i da je s 20 godina osuđen znog napad te je neligaški nogomet igrao s elektroničkom narukvicom, a nedavno je uhvaćen u rasističkom vrijeđanju Japanca dok je igrao noćnu partiju pokera u kasinu piše The Sun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 14:22