SUŽENA CILJNA PUBLIKA

HELLBOY Nastavak franšize s puno scena ekstremnog nasilja. Svaka čast na bezobrazluku, jer se ovakve filmove ne viđa baš često

 

Novi “Hellboy” ima čak tri dodatka na odjavnoj špici, koji najavljuju eventualni nastavak. Filmaši su dosad već morali naučiti da se to radi samo u “zihericama” kao što su Marvelovi proizvodi ili “Transformeri”, a za sve drugo najmudrije je pričekati kako će proći prvo izdanje pa tek u drugom ili trećem razmetati se najavama. Jer, bez obzira na to što to nije prvi film, ovaj “Hellboy” je zapravo kretanje iznova.

Franšizu je započeo još 2004. Guillermo del Toro, zarada nije bila takva da bi mu osigurala nastavak, ali njemu se štošta dopuštalo, pa tako i “dvojka” nazvana “Zlatna vojska”, koja je puno bolje prošla u kinima. Od “trojke” se odustalo prije no što je Del Toro dobio Oscara za “Oblik vode” (teškoće s budžetom), a i on se upleo u niz novih projekata, pa su se producenti odlučili za Neila Marshalla, perjanicu novog britanskog žanrovskog filma (“Užas iz dubine”, dvije odlične epizode “Igre prijestolja”).

Njegove novine su puno scena ekstremnog nasilja, uplitanje elemenata “sword & sorcery” (kralj Arthur & co.), što će vjerojatno zgranuti poklonike prva dva “Hellboya”, ali ne čini se nezanimljivim.

Problem je što je ciljna publika franšize time dosta sužena, pa nema druge nego oprostiti se od “Hellboya”. Ipak, Marshallu svaka čast na bezobrazluku, jer se ovakve filmove ne viđa baš često.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 08:34