TUŽAN OPROŠTAJ

Glumačku scenu potresla vijest o smrti Duška Valentića: ‘Predstavu smo odigrali desetak puta i onda je završio u bolnici...‘

Ksenija Marinković

 Zeljko Puhovski/Cropix
Ksenija Marinković s Valentićem se na sceni susretala posljednjih 30 godina, a igrali su skupa i njegovu zadnju predstavu

Domaću glumačku scenu potresla je vijest o smrti doajena Duška Valentića. Proslavila ga je uloga Papundeka u seriji ‘Velo misto‘, a iza sebe je imao više od 50 filmskih i televizijskih uloga. Posljednja uloga koju je igrao bila je u predstavi ‘Mi tu samo spavamo‘, teatra Erato, čija premijera je bila lani u studenom.

Razgovarali smo s Ksenijom Marinković, koja je također glumila u njoj.

"Radila sam s Duškom preko 30 godina, u Histrionima, Gavelli, Ulysses teatru... Predstavu ‘Mi tu samo spavamo‘ odigrali smo desetak puta i onda je Duško završio u bolnici. O njemu mogu reći samo sve najbolje. Predivan kolega, veliki zaljubljenik u naš posao. Nikada nije izgubio entuzijazam, nikada nije posustao sve ove godine. Beskrajno duhovit i osjećajan. Zbogom Duško, neću Te zaboraviti! Vidimo se u vječnim lovištima", poručila je glumica.

Jelena Veljača s Valentićem je radila na seriji "Ponos Ratkajevih".

"Bio je pažljiv, nježan i pravičan čovjek. Imao je istovremeno mudrost i dječačku zaigranost. Jako sam ga voljela; mislim da je tako bilo svima koji su upoznali Duška. Predivan čovjek, kultni glumac. Ovo je veliki gubitak za hrvatsko glumište. Moje misli i sućut su uz njegovu obitelj, jedinicu Jelenu koju je obožavao iznad svega. Njegova ljubav i odanost prema kćeri bile su inspiracija", rekla je Veljača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2024 13:34