PIŠE NENAD POLIMAC

Gledali smo reality ‘Squid Game‘, u kojemu pobjednik dobiva 4, 56 milijuna: ‘Bizarno je što su među natjecateljima majka i sin...‘

‘Squid Game: The Challenge‘, Netflix

 Netflix/Planet/Profimedia/Netflix/planet/profimedia
Da ne bi široku publiku zamarali s korejskim igračima, ovdje su pomiješani Amerikanci, Kinezi i tko zna tko sve još ne, na djelu je globalna strategija

Nova sezona "Igara lignje", najvećeg hita na streaming platformama? Ne baš, ovo je prije odvojak napravljen kao reality show. Ukupno je 456 natjecatelja, pobjednik dobiva 4,56 milijuna (valuta se ne spominje, ali valjda su u pitanju dolari), ukratko, prilično nepregledno. Pritom, ovo je tek prvih pet epizoda, a one finalne ćemo gledati u prosincu.

Da ne bi široku publiku zamarali s korejskim igračima, ovdje su pomiješani Amerikanci, Kinezi i tko zna tko sve još ne, na djelu je globalna strategija, no nema šanse da i ova formula postane dobitna.

Četvrta i peta epizoda još su najpodnošljivije, sad ste već počeli prepoznavati lica, a uveli su i običaj da preostali natjecatelji dobiju svoju minutu-dvije u studiju, kako bismo ih upoznali kao ličnosti.

Ne pomaže to bogzna kako, to je poput velikog "Big Brothera": da je smanjen broj natjecatelja, sve bi bilo puno uzbudljivije, no što vrijedi kad su već pogriješili razbacivanjem s glavnom nagradom.

Bizaran je štos što su među natjecateljima majka i sin, to zapravo nije po pravilima, budući da bi u slučaju pobjede nekoga od njih nagrada ostala u obitelji, a oni su pritom očito u jako dobrim odnosima. Netflix će gurati svoju franšizu koliko može, no fenomen koji je napravio s prvom sezonom više se neće ponoviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:38