MISIJA KANDAHAR

Gerard But­ler možda je i posljednji klasični akcijski glumac u suvremenom Hollywoodu

Gerard Butler i Navid Negahba,  Kandahar, 2022,  Ric Roman Waugh

 Thunder Road Pictures - Album/Album/Profimedia/Thunder Road Pictures - Album/album/profimedia
Do nekog trenutka film izgleda čak dobro. S vremenom se, međutim, zaplet stropošta u potpuni metež

Glumac Gerard But­ler možda je i posljednji klasični akcijski glumac u suvremenom Hollywoodu. S Bruceom Wi­lli­som koji je dementan i Liamom Neesonom ko­ji neumitno stari, škotski je glumac ostao na sceni kao zadnji bijeli muškarac koji spašava svijet u testosteronskoj, srednjobudžetskoj akciji.

Novi takav film je "Misija Kandahar". Nastao prema scenariju bivšeg obavještajca Michella La Fortunea, film se bavi britanskim plaćenikom Harrisom (Butler) kojeg CIA ubaci u gorski Afganistan. Dok se nalazi na terenu, novinarka i zviždač posredno otkriju njegov identitet. Harris i njegov prevoditelj (Negahban) moraju što hitnije stići do evakuacijske točke u 600 km udaljenom Kandaharu. Putem ih progone, i uzajamno se tamane, pakistanski i iranski agenti, talibani i ISIL.

"Kandahar" je imao zanimljivu premisu, potencijalno zanimljive likove, raskošne lokacije i solidan budžet. Do nekog trenutka film redatelja Waugha izgleda čak dobro. S vremenom se, međutim, zaplet surva u metež. Posljednjih 45 minuta uglavnom gledate kako se razne neraspoznatljive azijatske frakcije vozikaju pick-upima i ubijaju mitraljezima, a glavni junak uglavnom pasivno iščekuje ishod. Šteta što autore filma nisu malo manje zanimali helikopteri, minobacači i stupovi vatre. A malo više - fabula, likovi i suspens.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 21:57