TV ELITA

Dodijeljeni Emmyji: Trijumf ‘Nasljeđa‘, još jedna serija osvojila šest nagrada

Glumačka ekipa ‘Nasljeđa‘

 Robyn Beck/Afp
HBO-ova produkcija Nasljeđe imala je 27 nominacija, a završila je s ukupno 6 nagrada Emmy, koliko je dobio i The Bear

Dramska serija "Nasljeđe" proglašena je najboljom na dodjeli nagrada Emmy u ponedjeljak u Los Angelesu, uz trijumf njezinih glumaca, a za najbolju komičnu seriju nagradu je dobio "The Bear".

Nakon četiri mjeseca odgode zbog štrajkova u Hollywoodu, elita američke televizije okupila se u ponedjeljak u Los Angelesu na 75. dodjeli Emmyja.

image

Ekipa ‘Nasljeđa‘

Robyn Beck/Afp

Televizijski ekvivalent Oscara obično se održava u rujnu, no organizatori su umjesto toga dogovorili susret u siječnju, smatrajući - očito s pravom - da će štrajkovi glumaca i scenarista do tada završiti i da će najveće zvijezde ponovno moći prošetati crvenim tepihom.

HBO-ova produkcija "Nasljeđe", mračna i oštra kronika unutarnjih razmirica bogate disfunkcionalne obitelji na čelu golemog medijskog carstva, imala je 27 nominacija, a završila je s ukupno 6 nagrada Emmy, koliko je dobio i "The Bear".

"Nasljeđe" je završilo prošle godine nakon četiri sezone. Ta serija, koja je Emmy odnijela i 2020. i 2022. uspjela je pobijediti "The Last of Us" i "Bijeli lotos".

image

Kieran Culkin, dobitnik nagrade za najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji Succession, i Jazz Charton na gala svečanosti povodom 75. dodjele nagrada Emmy

Valerie Macon/Afp

Odnijela je i nagrade za najboljeg glavnog glumca i glumicu u dramskoj seriji - dobili su ih Kieran Culkin i Sarah Snook. I nagrada za najbolju mušku sporednu ulogu otišla je "Nasljeđu", a dobio ju je britanski glumac Matthew Macfadyen.

Čak trojica glumaca iz "Nasljeđa" - Brian Cox, Kieran Culkin i Jeremy Strong - bili su nominirani za najbolju glavnu mušku ulogu u dramskoj seriji.

Emmy za najbolju žensku sporednu ulogu dobila je Jennifer Coolidge za satiru "Bijeli lotos".

Dok je "Nasljeđe" dominiralo u kategorijama drame, "The Bear" je osvojio 6 nagrada u kategoriji komedije, a u kategoriji kratke serije dominirao je Netflixov "Beef".

"The Bear" je - osim što je odnio nagradu za najbolju humorističnu seriju - dobio i tri glumačke nagrade: Jeremy Allen White dobio je Emmyja za najboljeg glavnog glumca, a Ayo Edebiri i Ebon Moss-Bachrach za najbolju sporednu glumicu i najboljeg sporednog glumca.

Najbolja glumica u humorističnoj seriji je Quinta Brunson ("Abbott Elementary").

Sir Elton John dobio je svoj prvi Emmy Award, čime je postao "EGOT" - dobitnik Emmyja, Grammyja, Oscara i Tonyja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 03:15