KONTROVERZNA EPIZODA

Banksyjeva vizija izrabljivanja u Aziji u novoj epizodi Simpsonovih

‘Tako vam je to kad outsourcate’, komentirao je šef produkcije Al Jean

Banksy, najslavniji grafiter na svijetu i jedan od najvećih provokatora, izabran je da napravi uvodnu scenu za posljednju epizodu “Simpsona”.

Iako je epizoda predviđena za emitiranje u Europi 21. listopada (u SAD-u je emitirana u nedjelju, ali ne i na Murdochovu Foxu koji ju je skinuo s programa), brojni su siteovi već prenijeli cijelu priču Banksyjevih 50-ak sekundi: za posljednje je “Simpsone” izabrao temu teškog položaja radnica u Koreji. Neke od njih sjede za strojevima, leševi drugih radnica u neposrednoj su blizini... Proizvode se igračke, majice... s popularnim likovima iz crtića.

Tako, primjerice, ubijaju i mačiće kako bi njima ispunili likove iz “Simpsona”. Banksy je prvi umjetnik pozvan da osmisli početak epizode i očito je inspiriran napisima da se većina epizoda serije crta u jefitnijoj Južnoj Koreji.

Potvrdio je da je cijela produkcija njegova dijela kasnila jer je bilo teških rasprava s producentima oko scenarija, a čak je navodno i odjel za animaciju prijetio masovnim otkazom ako Banksyjeva ideja prođe. Prošla je, na veliko zadovoljstvo producenata, zbog PR-a koji im je napravila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 21:09