UMJETNOST JEDNOG KADRA

7. ONE TAKE FILM FESTIVAL Grand Prix festivala otišao u Finsku

Ovogodišnji Grand Prix One Take Film Festivala 2014 odlazi filmu 'Preuređeno' redateljice Ewe Górzne iz Finske

7. One Take Film Festival je u tri tri dana, u glavnom programu konkurencije, ove godine prikazao 28 filmova iz 19 zemalja, a tročlani žiri kojeg čine španjolski redatelj i dobitnik Grand Prixa OTFF 2012 Fernando Franco, hrvatski redatelj Bobo Jelčić te scenarist i suosnivač One Shot Movie Competition festivala iz Velike Britanije Daniel Birt, jednoglasno je odlučio da ovogodišnji Grand Prix One Take Film Festivala 2014 odlazi filmu 'Preuređeno' redateljice Ewe Górzne iz Finske.

Prema mišljenju žirija, film prikazuje autoricu koja ima potpunu kontrolu nad svojom umjetničkom vizijom, a hrabri tempo filma postiže maksimalni učinak koji proizlazi iz vrlo minimalističkog scenarija. Film, kako ističe žiri, pretvara koncept koji bi se mogao smatrati pretencioznim u nešto potpuno hipnotički, te, zadivljujuć i šokantan, u potpunosti funkcionira u najboljoj tradiciji eksperimentalnog filma.

Kadar iz filma 'Preuređeno' redateljice Ewe Górzne

Direktorica festivala Sanja Šamanović i umjetnički direktor Goran Kovač zatvorili su sedmo izdanje festivala istaknuvši kako će se s novim filmskim poslasticama u jednom kadru vratiti 2016. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:36