FOTO IZLOŽBA

Dani Frankofonije u Zagrebu

Tijekom Dana Frankofonije u Narodnom sveučilištu Dubrava u Zagrebu, od 19. do 24. ožujka gostovati će foto-izložba „Kongo očima Kongoanaca“ iz Belgije. Izložba je rezultat socio-kulturnog projekta Kulturnog centra La Venerie i Udruge Ti Suka iz Bruxellesa koji je realiziran krajem 90-tih te 2006 i 2007. godine u Kongu.

Izložba predstavlja izbor fotografija iz svakodnevnog života u Kongu (od gradova na sjeveru i jugu, istoku i zapadu Konga – Kinshasa, Lubumbashi, Kinsangi i Kivu) te je popraćena bogatim katalogom.

Ovom izložbom, po prvi puta kao autori dokumentarističkih fotografija predstavljaju se fotografi iz Konga, do tada nepoznati u fotografskom svijetu. Izložba je bila predstavljena 2007. godine u Bruxellesu, a ovo Hrvatsko izdanje njezino je drugo predstavljanje u Europi. Tijekom Dana Frankofonije 2012. u Hrvatskoj, izložba će biti postavljana u Narodnom sveučilištu Dubrava u Zagrebu (od 19. do 24. 3.) te u organizaciji Francuske alijanse Rijeka u Foto klubu u Rijeci (od 26. 3. do 1. 4.) te u Francuskoj alijansi u Osijeku (od 16. do 23 4.).

Tijekom trajanja izložbe u Narodnom sveučilištu Dubrava u Zagrebu, u Kulturnom centru, Dubrava 51 a, od 19. do 25. 3., održat će se bogati popratni program – tribina Michela Gelinnea, fotografa te autora i inicijatora predstavljene izložbe, koncert perkusionističkog banda IROKO, predstavljanje humanitarne fair trade trgovine afričkih proizvoda te subotnji dječji program Udruge bilingualnih roditelja „Jedan drugi svijet“.

Izložba „Kongo očima Kongoanaca“ podržana je od strane Wallonie-Bruxelles International i organizirana je na temelju Sporazuma Wallonie-Bruxelles s Republikom Hrvatskom te je znak dobrodošlice Hrvatskoj, što će 1. srpnja 2013. postati 28. članica Europske unije."

Ponedjeljak, 19. 3., od 20 h

Otvorenje foto izložbe "Kongo očima Kongoanaca" : od dokumentarne reportaže do ekspresivne fotografije - izbor fotografija koje će vas odvesti u svakodnevni život Kongoanaca.

Predstavljanje fair trade projekta Kluba Muzungu, humanitarna prodaja ručno rađenih afričkih proizvoda

Koncert: IROKO, afro perkusionistički bend

Petak, 23. 3., od 18.30 h

"Kongo očima Kongoanaca" : izložbu će predstaviti Michel Gelinne, fotograf i inicijator socio-kulturnog projekta u Kinshasi koji je rezultirao ovom izložbom, Centre Culturel La Venerie & Ti Suka (Bruxelles).

Subota, 24. 3., 15-18 h

Udruga Jedan drugi svijet: likovna radionica izrade afričkih instrumenata i maski, capoeira, francuska jezična radionica za djecu i odrasle, dječja predstava Kirikou.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 22:49