PLESNA INSTALACIJA

TJEDAN SUVREMENOG PLESA Oživljavanje pokreta Mercea Cunninghama u MSU

U ovoj trosatnoj plesnoj instalaciji s francuskom skupinom Musée de la danse, sudjelovat će i plesači amateri, selektirani putem javne audicije u okviru 32. Tjedna suvremenog plesa

Petog dana 32. Tjedna suvremenog plesa, u srijedu 17. lipnja s početkom u 15 sati, u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) izvodi se Flipbook, plesna instalacija koja se bavi istraživanjem i oživljavanjem pokreta Mercea Cunninghama. Koreografiju potpisuje Boris Charmatz, jedan od najpoznatijih koreografa suvremenog plesa u Francuskoj i svijetu, koji posebnu pažnju posvećuje istraživanju suvremenog plesa i njegove povijesti.

U ovoj trosatnoj plesnoj instalaciji s francuskom skupinom Musée de la danse, sudjelovat će i plesači amateri, selektirani putem javne audicije u okviru 32. Tjedna suvremenog plesa.

Koreograf i plesač Boris Charmatz, jedan od najpoznatijih koreografa suvremenog plesa u Francuskoj i svijetu, posebnu pažnju posvećuje istraživanju suvremenog plesa i njegove povijesti. Rukovodeći se knjigom 50 godina Davida Vaughana iz 1997., koja predstavlja cjelokupni opus Mercea Cunninghama kroz pedeset godina, Charmatz je pozvao različite skupine plesača, od bivših plesača same Cunninghamove skupine do amatera, kako bi naučili, obnovili i uživo izveli Vaughanove fotografije kao neku vrstu ubrzanog prikaza Cunninghamova jezika.

Događanje se realizira u suradnji s manifestacijom Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 05:13