AULTMORE HOUSE

Škotsko imanje nobelovca Boba Dylana prodaje se za gotovo 3.5 milijuna eura

Aultmore House
Pojavljuje se na TopTenRealEstat.
20. srpnja 2023.
Priča iz Jam Press (Bob Dylan Estate)

 Jam Press/knight Frank/Mega/The Mega Agency/Profimedia/Jam Press/knight Frank/mega/the Mega Agency/profimedia
Velebno imanje, na kojem Dylan nije boravio od početka pandemije, uključuje šesnaest spavaćih soba s pogledom na vrt te jedanaest kupaonica

Impresivno škotsko povijesno imanje, koje su 2006. godine nobelovac i glazbenik Bob Dylan te njegov mlađi brat David Zimmerman kupili za 2.2 milijuna, sada se prodaje za 3 milijuna funti, izvještava Art Net.

Edvardijanski posjed poznat kao Aultmore House sakriven je na sjeveroistoku zemlje u seocetu Nethy Bridge u Nacionalnom parku Cairngorm.

"Prije COVID-a, Bob i njegov brat bi tamo provodili nekoliko tjedana u godini. Kupili su to imanje jer je predivno i, što je najvažnije, veoma, veoma privatno", otkrio je BBC-ju Tom Stewart Moore iz agencije za nekretnine Knight Frank, koja je zadužena za prodaju.

Velebno imanje, na kojem Dylan nije boravio od početka pandemije, uključuje šesnaest spavaćih soba s pogledom na vrt te jedanaest kupaonica. U četiri sobe za primanje gostiju, uključujući sobu namijenjenu glazbi, nalazi se mramorni kamin u stilu škotskog arhitekta Williama Adama iz 18. stoljeća.

Posjed je 2007. godine renoviran i moderniziran, no zadržani su brojni povijesni detalji poput hodnika s vapnenačkim stepeništem s kovanim željezom i drvenom balustradom.

Rezidenciju okružuju prostrani vrtovi sa statuama, fontanama, kamenim sjenicama te trima kolibama.

Mjesto je izgradio Archibald Merrilees, suosnivač M&M-a, prve robne kuće u Rusiji. Dizajn je povjerio londonskom arhitektu C.H.B. Quennellu. Gradnja je započela 1911., a dom je dovršen 1914. godine, godinu dana prije Merrileesove smrti.

Dylana za Škotsku veže i umjetnost. Naime, pjesme "The 51st (Highland) Division‘s Farewell to Sicily" škotskog pjesnika Hamisha Hendersona te "A Red, Red Rose" škotskog književnika Roberta Burnsa, utjecale su na njegovo stvaralaštvo. Također, u pjesmi "Highlands" s albuma "Time Out of Mind" Dylan spominje škotsku regiju Highlands, u kojoj je, tvrdi, njegovo srce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:31