NOVI REALITY SHOW

Sarah Jessica Parker traži novu art zvijezdu

U Americi počeo novi reality show ‘Work of Art: The Next Great Artist’. Parker je producentica realityja u kojem se traži nova zvijezda njujorške umjetničke scene

ZAGREB - Kao da je američka televizija odlučila iskupiti se za sve grijehe reality showa novim izumom koji se upravo počeo emitirati na Bravo TV. Riječ je o realityju “Work of Art: The Next Great Artist” kojemu je izvršna producentica Sarah Jessica Parker, a ideja je mladim slikarima, kiparima i fotografima otvoriti put do slave.

100 tisuća dolara

U konkurenciji je 14 talentiranih umjetnika odabranima među tisućama, i proživljavaju tretman uobičajen za reality: red udaraca u ego i poraza, red trenutaka iz snova, sve da bi se publici dočaralo što proživljavaju celebrity autori na putu do privilegija. Pobjednik dobiva 100 tisuća dolara i samostalnu izložbu u Bruklinškom muzeju.

Omiljeni format

Zanimljiva dvostruka eksploatacijska linija trebala bi postići mnogo: privući ugledne i visoke pokrovitelje u ovu vrstu komercijalizacije i vidjeti može li se omiljeni format masovne publike revitalizirati tako da se u njega ubace ljudi s barem nekim talentom. (S. S.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 00:42