EKSKLUZIVNO

Otkrivamo projekt kakav još nije viđen u Hrvatskoj: ovo su ‘kućice brodice‘, izgledaju senzacionalno!

 Bosnić I Dorotić/
Potpuno prefabricirana u halama domaćih proizvođača, stabilne čelične konstrukcije s ispunom s izolacijskim svojstvima, glamping brodica omogućuje cjelogodišnji boravak

Studio SKROZ opet iznenađuje svojom arhitekturom. Poznata su njihova djela Ekološka farma crnih slavonskih svinja i Kokošvaroš - farma peradi u kojima su životinje dobile kućice suvremenog dizajna, nove gradske stube u Pločama, turističko naselje Flora u Njivicama i drugo.

Sada se osmislili kućice brodice, koje su postavljene na jednoj lokaciji na obali, ali se mogu postaviti slične i drugdje. Specifičan komfor s autentičnim doživljajima izloženost moru, vjetru, suncu, kiši, uz kabine za spavanje s pogledom na okoliš - uvjeti su koji oblikuju ove glamping brodice. One se, kako kažu u studiju SKROZ, kao svojevrsni rahli suhi vez smještaju u zone obalnih kampova, za koje su osmišljene. Dakle, predviđene su samo za postavljanje u kampovima.

image
Bosnić I Dorotić/
image

studio SKROZ

Bosnić I Dorotić/

"Poput umirovljenih brodica slobodno su položene na teren ili pridržane stupovima, na platformama, "nasukane" na stijenama, obrasle zelenilom. Stabla tako nesmetano rastu kroz palube, a hrđa se s površine slobodno ispire i upija u zemlju.", opisuju.

Orijentacija i otvorenost brodica je u pravcu specifičnih vizura, što boravku u zatvorenom omogućuje širok vidik i dodatno poziva na izležavanje u mrežama.

Glavni prostor boravka čini paluba – terasa razvijena oko drveća, u varijantama s bazenom ili bez njega, natkrivena jedrima ili izložena suncu i kiši, gdje se provodi većina dana i dio noći. "U strukturama većeg komfora s dva modula u otklonu, paluba se razvija u međuprostoru, što dodatno doprinosi intimnosti ovakvih terasa te promiče boravak na otvorenom.", dodaju.

image
Bosnić I Dorotić/

Unutrašnjost modula u duhu brodskog interijera obuhvaća maksimum sadržaja u komprimiranoj formi koja se suptilno naslanja na elemente navigacije. Dio namještaja je ručni rad s dizajnerskim potpisom, a dodatni sloj grafičkog dizajna i brendiranja primjenjuje se na tekstilima.

Potpuno prefabricirana u halama domaćih proizvođača, stabilne čelične konstrukcije s ispunom s konkretnim izolacijskim svojstvima, glamping brodica omogućuje korisnicima cjelogodišnji boravak u ugodnoj klimi.

image

studio SKROZ

Bosnić I Dorotić/

"Završna obloga i pojavnost brodice mogu se prilagoditi pojedinoj lokaciji, u pogledu boje i teksture lima", ističu.

Kao svojevrsni organizmi u simbiozi s prirodnim okolišem, ove brodice, smatraju arhitekti studia SKROZ, stvaraju kompatibilan suživot s prirodom u svojoj kontrastnoj pojavnosti – kao i čovjek, kao i turizam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 15:57