ČUDO U OPATIJI

Novi plan za Muzej turizma: ‘Stari se bavio tek Opatijom, do Prvog svjetskog rata. Sad ćemo uključiti i druge gradove, i suvremeni turizam‘

Moj novi stalni postav oživjet će duh obitelji Scarpa i opatijsku kulturnu scenu

 Damir Skomrlj/Cropix
67-godišnja Vesna Leiner v.d. je ravnateljice, a u narednih godinu dana planira od jedinog opatijskog muzeja napraviti dostojnu kulturnu instituciju

Čini se da njegovi vlasnici, država i Grad Opatija, dugo nisu znali što bi točno s opatijskim Hrvatskim muzejom turizma sve dok u njega u travnju nije pristigla jedna umirovljenica.

Ali ne smijemo ostati izvan konteksta jer je 67-godišnja Vesna Leiner iskusna muzejska savjetnica, pedagoginja i bivša djelatnica Muzeja grada Zagreba koja je prije dvije godine odlučila napokon otići u zasluženu mirovinu, ali se ubrzo nakon toga uhvatila u razmišljanju da ipak ima još dosta toga dati kulturi.

Upravo u to vrijeme raspisan je i natječaj za novog ravnatelja Hrvatskog muzeja turizma, s kojim je godinama surađivala, pa se nekako učinilo logičnim javiti na natječaj na kojemu je na kraju i pobijedila te postala (zasad) vršiteljica dužnosti.

U...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2024 15:27