GALERIJA HDD

Najuzbudljiviji autor kazališnih plakata otvara veliku izložbu

U Galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva u utorak, 25. veljače, u 19 sati otvara se izložba “Vanja Cuculić: Drama! plakati za GDK Gavella 2005-2019”.

Izložba prikazuje izbor iz jednog od najuzbudljivijih i najneobičnijih plakatnih opusa u suvremenom hrvatskom grafičkom dizajnu, onaj Vanje Cuculića za Gradsko dramsko kazalište Gavella. Od 2005. do 2019. godine ovi su plakati oblikovali lice jednog javnog teatra, stimulirali pažnju i imaginaciju promatrača, kreirali snažne vizualne predodžbe o predstavama za koje su dizajnirani, ali i o samom kazalištu te kreativnom potencijalu medija plakata danas.

Kustos izložbe je Marko Golub, a izložba ostaje otvorena do 17. ožujka.

Osim kazališnih plakata, na izložbi se prikazuje i kratki dokumentarni film čiji su autori Marko Golub i Ore Mušćet te snimatelj i montažer Miran Krčadinac, u kojem Vanja Cuculić govori o svom kreativnom procesu i specifičnim promišljanjima medija plakata, uz osvrtanje na pojedine primjere.

Za vrijeme trajanja Plan D.konferencije, od 27. do 29. veljače, uz glavni postav izložbe u HDD Galeriji, prošireni izbor plakata bit će izložen i u Orisu - Kući arhitekture. Osim toga, u subotu 28. lipnja u 12 sati, u sklopu popratnog programa konferencije, održat će se i autorsko vodstvo kroz izložbu.

Cuculić je radio plakate za čak 70 predstava Gavelle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:24