ALU PERSPEKTIVA 2022

Najbolje radove mladih diplomanata Likovne akademije izložili su u dvorištu u Ilici, najljepšem dvorištu u gradu

Akademija likovne umjetnosti

 Zvonimir_ferina/
Ove godine ALU, djelomice stradala u potresu, obilježava i 115 godina od osnutka

Završna godišnja izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu na kojoj se predstavljaju najbolji studentski radovi nastali tijekom godine kao rezultat nastavnoga procesa, otvorena je u dvorištu Akademije likovne umjetnosti.

ALU Perspektiva 2022, ove godine ima dodatan značaj, a to je da je posljednja prije obnove zgrade ALU nakon zagrebačkog potresa. Obilježeno je i 115 godina ove Akademije.

Završna izložba kao i dosadašnjih godina odvija se lokacijama Akademije likovnih umjetnosti u Ilici 85 (glavna zgrada), Jabukovcu 10, Zamenhofova 14 i Teslina 12, te se mogu pogledati najbolji radovi studenata svih odsjeka akademije od 10. do 24. lipnja. ALU se sastoji od šest odsjeka, to su slikarski, grafički, kiparski, nastavnički, animirani film i novi mediji, konzerviranje i restauriranje umjetnina).

image

ALU Perspektiva, otvorenje

/Zvonimir Ferina

Usprkos zadnje dvije godine koje su obilježili pandemija i potres, ALU Perspektiva 2022 nastavlja svoju bogatu tradiciju razvoja nove umjetničke prakse i povezivanja između različitih umjetničkih formi, a u svom programu koji slijedi u dvorištu nastaje i posebna suradnja studenata ALU i Muzičke akademije. To pokazuje da prostora za suradnju i promociju umjetničkog stvaralaštva mladih ima te da je jedini pravi put da se osnaži dosadašnja vidljivost projekta upravo otvaranje "vrata" ALU prema široj javnosti (građanstvu), studentima ostalih fakulteta, stručnoj javnosti (kolege, umjetnici, razne srodne ustanove), državi i gradu (uzvanici), te svakako studentima ALU radi suradnje među Odjelima te usmjeri poziv nekim novim generacijama mladih studenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:26