OMILJENI PROVOKATORI

Laibach bilježi preko 40 godina uspjele umjetničke provokacije u svim medijima i formama... dolaze u Zagreb

Laibach

 Lucija Ocko/Cropix
Artist Talk će se održati u Laubi, 28. lipnja 2024. Sudjeluju Ivan Novak (LAIBACH) i George Chetwode (A/POLITICAL)

Povodom otvorenja Laubine velike ljetne izložbe AUSSTELLUNG! LAIBACH KUNST: Unternehmen Barbarossa + Assimilator, koja se otvara 29. lipnja u 20:00 h, Lauba organizira Artist talk sa slovenskom cross-media skupinom LAIBACH i svjetski poznatom organizacijom A/POLITICAL, u čijoj se kolekciji nalazi jedan od izloženih radova - "Unternehmen Barbarossa".

Artist Talk će se održati u Laubi, 28. lipnja 2024. s početkom u 19:00 sati. Sudjeluju Ivan Novak (LAIBACH) i George Chetwode (A/POLITICAL), dok je moderatorica Artist Talk-a Ivana Dragičević (N1).

Ulaz je slobodan.

Kako stoji u najavi, "grupa Laibach bilježi preko 40 godina uspjele umjetničke provokacije u svim medijima i formama, na svim prostorima i u svakoj neuralgičnoj točki svijeta, od Zapada do Dalekog istoka, od nacizma i fašizma preko socijalizma do kapitalizma, na oba pola Hladnog i u bespuću sva tri svjetska rata, od Sjeverne do Južne Koreje. Neovisno kojim se političkim i kulturnim režimima bavili, Laibach je uvijek znao kako kolažirati naizgled benignu pop kulturu, ideološki novogovor i ratničku ikonografiju da bi stvorio spektakl užasa od kojeg ćemo ustuknuti upravo zato što ćemo ga prepoznati oko sebe i u sebi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 11:08