OTVORENA PRVA IZLOŽBA

GALERIJA ZA SUPER-BOGATE U ‘Monte Carlu Jadrana’ izlažu Damien Hirst i svjetska imena

 Getty
Londonska galerija Mead Carney ovih je dana upriličila i prvu izložbu u Kotorskom zaljevu

Nakon što je otvorila svoju podružnicu u marini Porto Montenegro, koju nazivaju i Monte Carlom Jadranskog mora, londonska galerija Mead Carney ovih je dana upriličila i prvu izložbu u toj sve popularnijoj destinaciji svjetskog jet-seta.

Naslovljena “The Shock of the New”, izložba donosi radove nekih od najvećih suvremenih umjetnika današnjice. Damien Hirst, Gerhard Richter i Richard Prince samo su neka od imena na listi umjetnika koji izlažu u novootvorenoj galeriji koja, očito, računa na ultrabogatu klijentelu. Upravo su djela ovih umjetnika najskuplja na tržištu, a kako u Porto Montenegru svoje jahte imaju neki od najbogatijih ljudi na svijetu, među kojima ima i strastvenih kolekcionara, ne čudi što su u toj galeriji procijenili da bi tu moglo biti dosta prometa.

Kanadski milijarder

Novo omiljeno mjesto za bogataše smješteno u Kotorskom zaljevu svoju je ponudu od ovog ljeta time obogatilo i umjetničkim sadržajem. Kako je poznato, nekadašnje vojno brodogradilište 2009. preuredio je u luksuznu marinu i resort kanadski milijarder Peter Munk.

Hotel s pet zvjezdica

Među investitorima su i ruski milijarder Oleg Deripaska, najbogatiji Francuz i vlasnik grupacije LVMH Bernard Arnault te britanski bankari Jacob i Nat Rothschild. Prošlog se tjedna u Porto Montenegru otvario i hotel s pet zvjezdica Regent Porto Montenegro Hotel & Residences uz samu marinu koji je već od prvog dana bio do kraja popunjen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 23:20