VEČER ZA PAMĆENJE

FOTO Marina Abramović i Debbie Harry opet su napravile skandal!

 ZUMA
Performeri su sa stola buljili u goste, dok je Debbie Harry trančirala samu sebe. Abramović je ušminkane uzvanike obukla u bijele kute. A to je bio tek početak...

ZAGREB - Marina Abramović ponovno je skandalizirala umjetničku javnost Amerike. Zajedno s Debbie Harry na gala večeri održanoj u subotu navečer u Muzeju suvremene umjetnosti u Los Angelesu izvela je performans za pamćenje.

FOTOGALERIJA - Pogledajte tko je sve od poznatih došao na performans za pamćenje

Prvo je svu ušminkanu ekipu, među kojima su bili Gwen Stefani, Will Farrell, Dita Von Teese i Kirsten Dunst, odjenula u bijele kute. Zatim su 750 uzvanika, koji su za svečanu večeru platili ulaznicu 2500 dolara, za stolom dočekale žive ljudske glave performera koje su ih cijelu večer netremice promatrale.

Dvije pjesme

Vrhunac večeri bio je nastup Debbie Harry koju su u dvoranu na nosilima prekrivenu prozirnim plastičnim pokrivačima poput leša unijeli mladići goli do pasa. Nakon što je otpjevala dvije pjesme, “One Way or Another” i “Heart of Glass”, i digla cijelu dvoranu na noge, u performansu joj se pridružila i Marina Abramović.

Dvije žene su s velikim noževima u rukama počele trančirati lutke s vlastitim likom, u prirodnoj veličini i gole. Pa je tako Debbie Harry lutki sa svojim likom izvadila srce. Posrijedi su bile zapravo torte.

Ditin tvit

Ovaj mesarski performans dijelom je izazvao i negodovanje u publici jer su neki prigovarali zbog “eksploatacije žena”. “To mora da je umjetnost jer sasvim sigurno nije bila zabava”, nakon priredbe je tvitala Dita Von Teese.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 02:23