LEA VIDAKOVIĆ

'Anatomija zagrljaja': Instalacija počinje s dva brata. Nešto će se dogoditi...

U svojoj završnoj formi, rad će biti višekanalna animirana instalacija, koja oslikava petnaestočlanu obitelj

Multimedijalna umjetnica Lea Vidaković, koja svoje ideje posljednjih godina intenzivno iskazuje putem lutka animacije, otvara večeras u 19 sati svoju izložbu 'Anatomija zagrljaja' u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar.

'Anatomija zagrljaja' predstavlja dva brata u intimnom trenutku zagrljaja, kada se osjećaji sigurnosti i nelagode istodobno prožimaju, čineći zagrljaj neprekidnim, i naizgled bezizlaznim iskustvom. U svojoj završnoj formi, rad će biti višekanalna animirana instalacija, koja oslikava petnaestočlanu obitelj, a inspiriran je izrekom kako svaka obitelj ima svoje specifične okolnosti i probleme koje samo njeni članovi mogu u potpunosti razumijeti.

Lein zagrljaj dvojice muškaraca odvija se u ispražnjenom interijeru sobe, s tepihom kao jedinim inventarom. Svjetlo je barokno i dopire uglavnom iz susjedne prostorije koja se jasno nazire. Geste muškaraca ne odišu radošću, već upravo suprotno. Općenito, cjelokupnim prizorom dominira - za stvaralaštvo Lee Vidaković karakterističan – melankoličan ugođaj, istodobno smiren i uznemirujući. Nešto će se dogoditi…

Rad je nastao u ožujku 2016. na rezidencijalnom boravku u Museums Quartier u Beču.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 20:32