ŠIRENJE ZARAZE

Jandroković: ‘Ne vjerujem da su ugroženi izbori, sigurno će se održati‘

Morat ćemo voditi kampanju na što kreativniji način. Neće biti velikih skupova, susretat ćemo se ovako s ljudima, kaže Jandroković
Gordan Jandroković
 Bruno Konjevic/Cropix

Nakon rasta broja zaraženih koronavirusom i zaraze na teniskom turniru u Zadru, za N1 se oglasio predsjednik Sabora Gordan Jandroković, rekavši da se dogodilo nešto nepredviđeno, no istaknuo je da parlamentarni izbori nisu upitni. On nastavlja kampannju.

- Nema pogrešnog dana za druženje s građanima. Bit će bogat dan kao i uvijek na terenu, rekao je Jandroković i dodao da se potrebno prilagoditi novim okolnostima.

- Morat ćemo voditi kampanju na što kreativniji način. Neće biti velikih skupova, susretat ćemo se ovako s ljudima, vodeći računa o epidemiološkim standardima i zaštiti zdravlja naših građana, kaže Jandroković i dodaje da nema veze između izbora i novog jačanja epidemije.

- Vidite da je tu dosta ljudi koji su donijeli bolest izvana. Koliko sam informiran, nema tu puno turista, nego više kretanja između Hrvatske i susjednih zemalja. Ne mislim da smo išli prebrzo. Ne znamo što će se događati najesen, a kad bi izbori bili ugroženi ujesen, onda bismo imali ustavnu krizu, rekao je i dodao da izbori nisu ugroženi te da će se sasvim sigurno održati.

Na pitanje o držanju razmaka tijekom kampanje, Jandroković je novinarima poručio da ni oni ne drže razmak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 19:50