Nisu isplativi

ZATVORENI KONZUMOV HIPERMARKET U RIJECI I OSIJEKU Svi zaposleni prebačeni su na nova radna mjesta

Ilustracija
 Ranko Šuvar / Hanza Media

Konzumov hipermarket u kojem su bile zaposlene 93 osobe jučer je prestao s radom, piše Novi list. Hipermarket je vrata zatvorio nakon isteka ugovora o zakupu, a svi zaposlenici prebačeni su na nova radna mjesta u Rijeci i okolici.

S druge strane, nije poznato koji će trgovački lanac useliti u ispražnjenih 5.000 m2 u vlasništvu tvrtke Coop trgovine i usluge d.o.o.

– Ugovor o zakupu poslovnog prostora u Tower Centru Rijeka istekao je 31. prosinca 2017. godine, a u skladu s planom restrukturiranja ugovor nije produžen, pa je Konzumova trgovina prestala s radom. Svi su prebačeni na nova radna mjesta u Rijeci i okolici sukladno željama zaposlenika i prema mjestu prebivališta - priopćili su za Novi list jučer iz Uprave Konzuma i napomenuli da je Konzum i dosad svake godine zatvarao dio trgovina u skladu s tržišnim okolnostima te tako optimizirao svoju prodajnu mrežu.

– Ovo zatvaranje ima za cilj povećanje efikasnosti svakog pojedinog dijela kompanije te je sastavni dio procesa restrukturiranja u kojem je veliki fokus stavljen na očuvanje radnih mjesta - poručuju iz uprave ovog trgovačkog lanca koji je do prije godinu dana bio magnet za kupce koji su dolazili u Tower Centar Rijeka, piše Novi list.

Konzum je svojedobno potpisao ugovor o zakupu poslovnog prostora hipermarketa u Tower Centru s tvrtkom Coop trgovine i usluge d.o.o., a koja je vlasnik poslovnog prostora, ukupne prodajne površine nešto manje od pet tisuća četvornih metara.

Navodno u prostor uskoro dolaze novi zakupci.

– Pregovori s potencijalnim zakupcima su u tijeku i trenutačno oko toga ne možemo dati očitovanje, bilo bi to preuranjeno, no očekujemo da će pregovori vrlo brzo biti privedeni kraju te da bismo već oko Uskrsa mogli očekivati otvorenje hipermarketa s novom bogatom ponudom - najavljuje član Uprave COOP-a d.o.o. Dragan Rukavina i ocjenjuje da je sasvim uobičajeno da se nakon više od 11 godina od otvaranja ovakvom prodajnom prostoru da novi sjaj, kako bi se ponuda cijelog Tower Centra digla na još višu razinu.

Zatvorena je i Osječanima dobro poznata samoposluga iz Konzumova lanca u podrumskim prostorima trgovačkog centra Super na Trgu slobode 6, objavio je Glas Slavonije.

Kako je rekao voditelj Konzumove Službe za odnose s javnošću Petar Tanta, ta je samoposluga zatvorena zbog toga što više nije isplativa te nije jedina u tome lancu kojoj slijedi ista sudbina. Dodao je da su svi radnici iz zatvorene Konzumove trgovine raspoređeni na druge poslove u istom trgovačkom lancu u blizini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 19:51