ELEKTRIČNA ZVIJER

VIDEO: RIMAC OBJAVIO NOVU SNIMKU BUDUĆEG SUPERAUTOMOBILA Concept Two predstavit će na najpoznatijem svjetskom autoshowu!

 
Rimac Concept Two
 Screesnhot: Facebook, Rimac Automobili

Mate Rimac i njegov tim ovih dana žurno se pripremaju za velik dan. Na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi sljedećeg utorka (6. ožujka), Rimac Automobili će predstaviti drugu generaciju svojeg električnog hiperautomobila radnog imena Concept Two.

Tom prilikom u srijedu su na svojoj službenoj Facebook stranici objavili novu snimku Concept Two automobila, a sam pogled na njega puno obećava.

Uz ove vizuale, u nastavku vam dajemo nekoliko detalja o novom modelu. Naime, Monika Mikac, COO Rimac Automobila, u nedavnom razgovoru s britanskim magazinom Autocar kazala je kako će Concept Two biti udoban i luksuzan, nešto većih dimenzija od Concept Onea, no i dalje dvosjed, rekla je Mikac. Inače, Concept One ima 1224 KS, maksimalno ide do 355 km/h, do brzine od 100 km/h dolazi za samo 2,5 sekundi i izrađen je u deset primjeraka.

Njegov nasljednik, kazala je, trebao bi biti skuplji od Concept One, čija se cijena iznosi 1,2 milijuna eura, a jasno je i kako će imati jače performanse. Radno ime Concept Two trebao bi otići u prošlost kada krenu sa serijskom proizvodnjom, a mi željno iščekujemo koje ime će mu dati.

Novi model i dalje će biti u ligi velikana poput Paganija, Koenigsegga i Bugattija, Mikac tvrdi. No, Concept Two imat će i neke karakteristike prethodnika, poput bočnih linija automobila, što je vidljivo i iz videa. Rimac ga planira izraditi u stotinu primjeraka, od čega bi prvih dvadeset trebalo biti prodano već ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 16:07