LICE S CRVENE TJERALICE

TODORIĆ NA BLOGU USTVRDIO DA JE AGROKORU POČETKOM GODINE IŠLO ODLIČNO Plenkovića optužio da širi 'fake news', nije propustio spomenuti ni M. Dalić

 Boris Kovačev / Hanza Media

Bivši predsjednik Uprave Agrokora Ivica Todorić, kojega hrvatske pravosudne vlasti putem Interpolove crvene tjeralice traže zbog sumnje da je financijskim malverzacijama pribavio milijardu i 142 milijuna kuna, u utorak navečer ponovno se oglasio na svom blogu. Ovog puta citirao je premijera Andreja Plenkovića, koji je kazao kako je Vlada prije pola godine bila suočena sa situacijom da je najveća kompanija došla u ozbiljne poteškoće, a onda uz pomoć tablica pokušao opovrgnuti Plenkovićeve tvrdnje.

Objavio je podatke koje je već jednom stavio na svoj blog, još prije mjesec dana, a na temelju njih je ustvrdio kako je Agrokoru početkom godine dobro išlo.

- Ovdje se nedvojbeno vidi da je Agrokor kontinuirano imao stabilne prihode od prodaje; u siječnju 2017. godine posao je odlično započeo i tek kada su ministrica Dalić i njezini pomagači svojim medijskim i političkim linčem napala Agrokor, u kompaniji su počeli problemi. Dakle, i ovaj podatak pokazuje kako je Agrokor imao plan za daljnji kontinuirani rast i razvoj sve dok nije neviđenim političkim i medijskim linčem napadnut - ističe Todorić pa nastavlja:

- Agrokorova prehrambena industrija bila je pripremljena za IPO početkom 2017. godine sa svom dokumentacijom i samo čekala povoljan trenutak. Agrokor se pripremao za financijsko restrukturiranje duga – proces započeo, angažirani Houliham Lockey, Kirkland & Ellis i Alvarez & Marsal. Imao je potencijalnu ponudu za prodaju nekih od dioničkih društava, naveo je Todorić, ulazeći pritom u dijelu svojih tvrdnji u kontradikciju s rezultatima revizije koju je od PwC-a naručila izvanredna Uprava koncerna.

- Ova tri primjera kao i Agrokorov jasan plan financijskog i poslovnog rekonstruiranja, potvrđuju da je Agrokor bio u dobroj poslovnoj kondiciji i kako je imao čvrsti plan za rast i razvoj. Kako Plenković kaže, sve drugo je fake news - zaključuje Todorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 11:23