SPOR OKO DATUMA

Portal MojPosao anketira uposlenike: Metro, DHL i Red Bull najbolji poslodavci

ZAGREB - Najbolji poslodavci su Metro Cash and Carry u kategoriji velikih tvrtki, DHL International u kategoriji srednjih i Red Bull Adria u kategoriji malih tvrtki.

Ovu titulu su zaslužili na temelju rezultata istraživanja koje je portal MojPosao proveo između veljače i svibnja ove godine među više od 3.000 zaposlenika.

Osim dodjele nagrada Najbolji poslodavac, dodijeljene su i nagrade za Najbolje prakse s područja upravljanja ljudskim potencijalima.

Posebne nagrade

Prema ocjeni stručne komisije, u toj kategoriji su najveće priznanje dobili Valamar hoteli i ljetovališta, najveća hrvatska hotelijerska grupacija sa 23 hotela i to za projekt Valamar akademija za buduće direktore hotela i voditelje odjela u hotelu.

Paralelno s dodjelom u Zagrebu održala se i ista dodjela nagrada u Beogradu, a proglašeni su i najbolji regionalni poslodavci: Apatinska pivara, DHL International Beograd i Nordeus. Iako ove godine hrvatske tvrtke nisu ponijele titulu najboljeg poslodavca u regiji, ankete su pokazale da je prosječno zadovoljstvo zaposlenih u Hrvatskoj veće nego u Srbiji. Pa ipak, tvrtke iz Srbije osvojile su nagrade jer njihove ocjene značajno odstupaju od prosjeka za tamošnje tvrtke.

Regionalni izbor

Cilj istraživanja, koje se provodi šestu godinu, je doznati u kojim je tvrtkama danas, prema ocjenama samih zaposlenika, najbolje raditi. Prvi put dodijeljena su i priznanja najboljim poslodavcima u regiji, u suradnji s vodećim portalima za zapošljavanje u Srbiji - Infostud.com te BiH - Posao.ba. U istraživanju, u Hrvatskoj i regiji, sudjelovalo je gotovo 100 tvrtki.

Najbolji poslodavci u Hrvatskoj

Velike tvrtke (251 ili više zaposlenih):

1. METRO Cash & Carry

2. dm-drogerie markt

3. Kozmo za trgovinu i usluge

Srednje tvrtke (51 do 250 zaposlenih):

1. DHL International

2. Deichmann

3. RASCO

Male tvrtke (20 do 50 zaposlenih):

1. Red Bull Adria

2. Agro Simpa

3. Omega software

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 02:25