SVJETSKO PRVENSTVO

'JEDINI SMO NAPUNILI AVION ZA BRAZIL' Uspjeli su iako su dvostruko skuplji od ostalih

U Ban Toursu kažu da je većina putovanja na prvu utakmicu nagradna
 Boris Kovacev / CROPIX

Samo jedan čarterski let, sa 291 putnikom, poletjet će 10. lipnja iz Zagreba prema Rio de Janeiru u Brazilu na otvorenje Svjetskog nogometnog prvenstva utakmicom koju protiv domaćina igra reprezentacija Hrvatske.

Partner HNS-a

Taj je let uspjela popuniti agencija Ban Tours, dugogodišnji poslovni partner Hrvatskog nogometnog saveza. Mnoge agencije pokušale su napuniti čarter ali su skupile tek po desetak putnika, koje su u Brazil poslali redovnim letovima, pa procjenjuju da preko njih u Brazil putuje oko 500 Hrvata.

Pritom je Ban Tours, koji vodi većinu nudio gotovo dvostruko višu cijenu od prosječne konkurencije - 39 tisuća kuna za petodnevnu turu i dvije utakmice.

Najam aviona 600.000 eura

Takav rezultat nije iznenadio Suzanu i Željka Markovića, vlasnike Ban Toursa, koji nisu očekivali veći interes. - Samo najam aviona stoji oko 600 tisuća eura - kaže Pavle Marković, sin vlasnika Ban Toursa. U posljednjih šest mjeseci u Brazilu je bio pet puta.

- Prodavali smo smještaj s četiri ili pet zvjezdica, ali brazilski standardi su takvi da se osobno morate uvjeriti značio li tamo toliko zvjezdica isto što kod nas - pojašnjava Suzana Marković.

- Tko god je mislio da aranžman za Brazil može prodati jeftinije, a da tamo nikad nije bio, ne može klijentu uliti povjerenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 11:27