NOVI VLASNIK

JAKO ANDABAK PREUZEO BIZOVAČKE TOPLICE Čekao je da im padne cijena i kupio ih za 14,6 milijuna kuna

 Ranko Šuvar/CROPIX

BIZOVAC - Jako Andabak novi je vlasnik Bizovačkih toplica. Kupio ih je 14,86 milijuna kuna, što je bila i početna cijena u sedmom pokušaju prodaje ovog zdravstveno-turističkog kompleksa.

Podsjetimo, Andabak je prošloga studenoga preko svoje tvrtke Salve Regina ušao u zakup Bizovačkih toplica za mjesečni iznos od 25 tisuća kuna i to nakon što je stečajni upravitelj Toplica Duško Zec pozvao 40 domaćih hotelijersko-turističkih tvrtki da sami formiraju cijenu i uvjete zakupa.

Tako je Andabak ušao u Bizovačke toplice, s namjerom da ih konačno i kupi, ali je čekao da im padne cijena.

Bizovačke toplice u stečaj su otišle u srpnju prošle godine nakon što su dugovi dosegnuli iznod od 122 milijuna kuna.

Na prvoj javnoj dražbi ponuđene su za 73 milijuna kuna, no tada kao niti u sljedećih pet pokušaja nitko se nije javio, sve dok cijena nije pala ispod 15 milijuna kuna.

Tada je Andabakova tvrtka Sunčane toplice sa sjedištem u Bizovcu poslala ponudu i tako postala vlasnikom kompleksa koji se prostire na 17 hektara, a uključuje hotel, unutarnje i vanjske bazene, nogometno igralište i druge sportske terene te parkirališta.

Andabakova tvrtka je po ulasku u zakup zadržala 40 radnika, dok u sklopu Bizovačkih toplica kao zaseban pravni subjekt djeluje lječilište u kojem je zaposlena 41 osoba.

U Bizovcu se svi nadaju kako će dolazak novog vlasnika označiti i preporod ovog kompleksa, ali i cijeloga kraja.

Andabak se tako u Slavoniji, nakon kupovine šuma od Đakovačko-osječke nadbiskupije, ubacio i u turističko-hotelijersku branšu, po kojoj je od ranije poznat s lancem hotela Blue Sun & Resort na jadranskoj obali i hrvatskom Zagorju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 12:53