ZAGREPČANI OSVAJAJU AUSTRIJSKO TRŽIŠTE OGLAŠAVANJA

Bruketa&Žinić s Neturalom otvorili novu agenciju u Beču

Najnagrađivanija hrvatska reklamna agencija Bruketa&Žinić OM, u Beču je s austrijskom digitalnom agencijom Netural pokrenula novu reklamnu agenciju Bruketa&Žinić OM Wien.

Agencija je već počela s radom. Za početak je zaposleno troje ljudi, voditelja timova, a uskoro kreće i daljnje zapošljavanje i formiranje timova.

Nekoliko nagrada

I iz novog ureda u Beču može se očekivati vrhunska kreativa i inovativna rješenja budući da je hrvatska reklamna agencija Bruketa&Žinić OM trenutno druga najučinkovitija nezavisna reklamna agencija na svijetu prema Effie Indexu. Do sada su već osvojili preko 400 nagrada za oglašavanje i dizajn kao što su Art Directors Club New York, Clio, Cresta, D&AD, Design Week, Epica, London International Awards, New York Festivals, Red Dot itd.

Najnovija dostignuća

Osim toga, agencija je na ovogodišnjim Danima komunikacija u Rovinju osvojila nekoliko nagrada za efikasnost, između ostalog - Effie Grand Prix za najučinkovitiju hrvatsku kampanju u protekle dvije godine, dvije nagrade za kreativnost te dvije nagrade za digitalnu komunikaciju, za najbolji element digitalne kampanje te za inovativnu upotrebu tehnologije.

- Ideje su poput hlača, svatko ih ima. Važno je pitanje jesu li te ideje pametne i učinkovite na tržištu - ističe Nikola Žinić, jedan od osnivača i kreativnih direktora agencije Bruketa&Žinić koji uz urede u Zagrebu i Beogradu imaju i ured u Azerbajdžanu.

Netural pak spada među top 10 novomedijskih agencija u Austriji te radi za kompanije i brendove kao što su Swarovski, Telekom Austria Group, Adidas, Wienerberger, Silhouette i druge. Imaju urede u Linzu i Beču s 55 zaposlenika.

U svojim projektima koriste najnovija dostignuća digitalnih tehnologija, bilo da je to virtualno ogledalo u digitalnoj prodavaonici sunčanih naočala, aplikacija koja služi kao putokaz na velesajmovima i automatski se ažurira, online podaci o stanju u prometu krojeni prema trenutnoj lokaciji korisnika ili mogućnost 3D pregleda proizvoda na portalu s medicinskom opremom.

Ušli u Europu

- Smatramo da će austrijskim i njemačkim oglašivačima biti značajno iskustvo koje agencije iz grupe Bruketa&Žinić OM imaju na području jugoistočne Europe kao i podrška ureda u Zagrebu, Beogradu, a posebno u Azerbajdžanu. U početku očekujemo privući pažnju kompanija koje posluju na jugoistoku Europe sa sjedištem u Beču, ali vjerujemo da ćemo vrlo brzo dobiti i druge prilike jer imamo odlične reakcije na naše reference - ističe Albert Ortig, CEO iz Neturala i Bruketa&Žinić OM Wien.

Nova austrijska agencija Bruketa&Žinić OM Wien nastala je na inicijativu Neturala koji je u agenciji Bruketa&Žinić OM našao partnera uz kojega će svojim austrijskim i njemačkim klijentima moći ponuditi cjeloviti paket usluga. Te će usluge, uz digitalnu i interaktivnu komunikaciju, sada uključivati i brending, izradu komunikacijskih strategija, offline marketinšku komunikaciju i projektiranje prodajnih mjesta. U agenciji se šale kako su Bruketa&Žinić s ovim projektom u Europu ušli prije 1.srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 01:09