koja li je tajna?

Evo što jede Meghan Markle za vitku liniju, zavidni ten i zdravlje

Meghanin prehrambeni stil isključuje riječ "dijeta". Draži joj je termin uravnotežena prehrana, ali to vrijedi svaki dan.

Besprijekorna linija Meghan, vojvotkinje od Sussexa, uvijek je ista. Vjerojatno bi i danas mogla ući u istu odjeću koju je nosila dok je snimala seriju "Suits" iako je u međuvremenu postala mama trogodišnjeg Archieja i jednogodišnje Lilibet. O svojoj prehrambenoj rutini pisala je na lifestyle blogu The Tig. Ugasila ga je otkako se udala za princa Harryja, no njezini savjeti kolaju društvenim mrežama i jako su popularni.

Insider ih je podvrgnuo desetodnevnom testu: zaključak je da Meghanini tips&tricks ‘pale’. Pritom treba znati da njezin prehrambeni stil isključuje riječ "dijeta". Draži joj je termin uravnotežena prehrana, ali to vrijedi svaki dan. Bivša glumica striktno se pridržava rutine i ne priznaje kampanjski pristup. Danas je veganka, ali svojedobno je jela ribu i u salate dodavala poširana jaja te malo grilanih pilećih ili purećih prsa - savjeti su iz tog razdoblja.

Krenimo od jutra. Dan započinje šalicom mlake vode i kriškom limuna. Zaboravite na kavu, kofein može poništiti zdravi učinak vode s limunom. Poslije dvadesetak minuta, vrijeme je za prvi obrok. U Meghaninoj zdjelici za doručak najvažnija namirnica su acai bobice. Alternacija je zobena kaša s bananom, malo slatkog sirupa od agave i vrlo malo bademovog mlijeka. Po potrebi se mogu dodati kokosove pahuljice, malo meda ili pčelinji pelud. Testiranje je potvrdilo da uz Meghanin doručak ne bi trebalo biti kruljenja u želucu sve do ručka.

image

Avokado za uravnotežen obrok

SARAH LOUISE NICHOLSON/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Ako dan nije prezahtjevan, njezin omiljeni ručak je tost s avokadom i poširanim jajetom. Da, avokado je vrlo kaloričan, ali te su masti zdrave (uglavnom se radi o jednostruko nezasićenim masnim kiselinama). Sadrži i mnogo magnezija, kalija te vlakana. Ključan benefit avokada je magnezij: povećava energiju i izdržljivost tijekom radnog dana. Umjesto jajeta mogu se dodati rajčice te sirovo povrće po želji. Alternacija avokadu je salata s bazom od al dente kuhane kvinoje ili riže, povrća po želji i malo grilanog bijelog mesa. Uz lagani ručak poželjno je pijuckati hladno prešani zeleni sok od lisnatog povrća i sezonskog voća.

Kao međuobrok (priznajmo, teško je preživjeti dan samo na tostu s avokadom), savjetuje snack od mrkve i krekera iz zdrave palete, primjerice, od pira. Uz krekere poželjno je dodati lagan, zasitan humus. Zaželimo li se slatkog (Meghan ga izbjegava), pomaže lubenica s malo cimeta (taj začin ubrzava metabolizam).

image

Sushi

JAKUB PORZYCKI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA JAKUB PORZYCKI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Večera s Meghaninim potpisom sastoji se od vegetarijanskih tacosa ili sushija (poželjna je kombinacija lososa i avokada). Kao zdrava i zasitna zamjena poslužit će kvinoja s pirjanim povrćem ili gljivama. Bilo kako bilo, lagani obroci a la Meghan ukusni su i pomažu pri topljenju suvišnih kilograma. Naravno, vojvotkinja vježba jogu svaki dan stoga je razgibavanje podjednako važan dio njene dnevne rutine na trnovitom putu do vitke linije, bez oscilacija u težini.

Linker
21. travanj 2024 22:46