NOVO RUHO TRAPERA

VIDEO: Modna dizajnerica iz Lokomotive redizajnirala kultni odjevni komad

Modni trendovi dolaze i odlaze, no traper jakna je vječna! Otkako se pojavila u šezdesetima prošlog stoljeća, predstavlja prazno platno generacijama. Dizajnerica Lana Puljić predstavila je limited edition ovog modnog komada, a mi smo odlučili podijeliti dašak atmosfere s promocije.

Postoji li bolji odjevni komad od traper jakne u toplijim mjesecima? Apsolutno ne! Modni trendovi dolaze i odlaze, no traper jakna nikad ne izlazi iz mode. Nosili su je rokeri i pankeri, cool klinci i odmetnici, a u međuvremenu se ušuljala u mainstream. Upravo iz tog razloga ove sezone je mlada, talentirala dizajnerica Lana Puljić odlučila redizajnirati ovaj kultni komad u sasvim novom ruhu.

U našem video razgovoru dizajnerica je otkrila koliko je vremena uložila u ideju, izradu i dizajn te što ovaj komad čini toliko posebnim.



''Puno truda, rada i premišljanja te jako puno detalja za koje je trebalo puno vremena'', kaže Lana te dodaje: ''Tu je još i patch od neutralnog trapera po kojom se može sprejati i tako jaknu personalizirati''.

Na naš upit kakva je trenutna situacija u modnoj industriji Lana odgovara: ''Materijali i sirovine su poskupili, ali mislim da ljudi prepoznaju brend i cijene tuđi rad. Spremni su ipak ponekad izdvojiti novac za konkretan komad koji će nositi duže vremena, nešto što je drugačije i posebno''.

Na pitanje čime bi se bavila, da nije modna dizajnerica poručuje: ''Ne mogu iskreno zamisliti da se bavim bilo čime drugim jer moda je moja velika ljubav i prvenstveno strast. Užasno sam strastvena osoba i ne mogu raditi nešto što ne osjećam i što ne ide iz mene. Nema šanse''.

Koliko je modu moguće iskoristiti kao sredstvo komunikacije za ravnopravnost žena, bilo je još jedno od naših pitanja, a modna dizajnerica vjeruje da ''moda to već vješto i radi''.

''Neke stvari u modi se mogu jako vješto upakirati, ali i dati do znanja koju poruku želimo poslati'', poručuje Lana.

Linker
16. travanj 2024 07:27