TOMISLAV KRISTO/CROPIX
GLORIA BUSINESS TALK&PARTY

Ministrica Nataša Tramišak otkrila koji je njezin ispušni ventil od politike i posla: ‘To mi najbolje razbistri misli‘

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske Unije Nataša Tramišak bila je jedna od gošći panela Gloria Business Talk&Party na kojem smo progovarali o gorućoj temi u društvu - manjku žena na rukovodećim pozicijama. O tome se raspričala i ministrica, a otkrila nam je i kako je rekreativno trčanje njezin najdražin način za opuštanje nakon napornih radnih dana.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske Unije Nataša Tramišak bila je jedna od gošći panela Gloria Business Talk&Party na kojem smo progovarali o gorućoj temi u društvu - manjku žena na rukovodećim pozicijama. O tome se raspričala i ministrica, a otkrila nam je i kako je rekreativno trčanje njezin najdražin način za opuštanje nakon napornih radnih dana.

Četiri resora u aktualnom sastavu Vlade Republike Hrvatske drže žene, a jedna od njih je ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske Unije Nataša Tramišak. Pravnica iz Osijeka, koja je u mandatu Vlade Andreja Plenkovića nešto više od godinu dana, nije propustila doći na naš panel, Gloria Business Talk&Party na kojem su govorile najjače žene u hrvatskom biznisu - Anita Letica, predsjednica Uprave Philip Morrisa Zagreb, Renata Matusinović, izvršna direktorica kategorije hrane i članica upravljačkog tima Nestle za tržište jugoistočne Europe te Lada Tedeschi Fiorio, članica Uprave Atlantic grupe.

Sve one osvrnule su se na neravnopravnost žena i muškaraca na radnom mjestu, a kroz svoje bogato iskustvo, u poziciji su da mogu govoriti o tome na koji način to sustavno popraviti.

Ministrica rodom iz Osijeka, složila se s nekim od činjenica koje su na panelu iznijele hrvatske liderice.

"Nužno je da svi imaju jednaku plaću na jednakom radnom mjestu. U cijelom svom poslovnom vijeku uvijek sam osobe vrednovala po rezultatima", rekla je Nataša Tramišak, govoreći kako spol ne smije biti predznak za bilo kakvo napredovanje ili zapošljavanje.

image
Gloria Business Talk&Party: Lada Tedeschi Fiorio, Renata Matusinović, Anita Letica i Ivan Vukušić.
MARKO TODOROV/CROPIX

"Moja poslovna filozofija je uvijek dati maksimum od sebe. Pokazati se i dokazati se, ono što mogu i koliko mogu. Do rezultata se ne dolazi preko noći, uvijek je to rad i trud i to smo imali prilike čuti i na vašem panelu od kvalitetnih žena koje su cijelu svoju poslovnu karijeru na taj način ostvarile", rekla je Tramišak.

Čitajte i: Poslovna žena godine proglašena na Gloria Business Talku: ‘Nit vodilja nam je da nemoguće ne postoji‘

U kolovozu prošle godine otvorila nam je i vrata svojeg doma u Osijeku, stana od 60-ak kvadrata te nam je ispričala sve o svojim hobijima. I nakon panela je našoj video ekipi priznala kako je bavljenje sportom njezin najbolji ispušni ventil od posla i obaveza.

Čitajte i: Gloria Business Talk s hrvatskim lidericama: 'U tvrtki ne radimo razliku između žena i muškaraca. Plaćamo osobu, a ne spol'

"To je rekreativno trčanje, posebno trčanje ističem kao takvo jer mislim da mi najčešće razbistri misli", rekla je Tramišak.

Inače, velika je ljubiteljica prirode i biljaka, a dok je u stanu u Zagrebu, brigu o osječkom biljnom "carstvu" preuzeli su njezini roditelji.

image
Gloria Business Talk&Party
MARKO TODOROV/CROPIX

"Iz svojeg dnevnog boravka, koji je velikom staklenom stijenom odvojen od terase, gledam na katedralu i Dravu. Pravi je užitak ustati u šest ujutro i odmarati oči na toj divoti. Opušta me i vrtlarenje pa na terasi imam stabalce limuna, aloe veru, mali čempres, ružmarin, razno cvijeće... U Zagrebu trenutačno živim u stanu za državne dužnosnike na Trešnjevci, a o mojim biljkama u Osijeku brinu se mama i teta", rekla je u kolovozu prošle godine za Gloriju.

Čitajte i: Nataša Tramišak nova je ženska snaga u hrvatskoj Vladi: 'Tata mi je i danas najveći životni uzor'

Linker
02. svibanj 2024 03:20