Getty Images
must have

Vraćamo im se svake sezone: Za kulerski izgled biramo samo jedan model zimske jakne

Kao jedan od ključnih jesensko/zimskih komada svake godine se nameće avijatičarska jakna, takozvana shearling jakna koja je s godinama postala klasik i vjerni suputnik koji nas grije u hladnijim danima. Niti ove godine ne nedostaje modela u novim kolekcijama modnih brendova, od klasičnih do 'pomaknutih'.

Nakon kožne bajkerske jakne, došlo je vrijeme da se prebacimo na njihove zimske inačice, popularne avijatičarske jakne koje su u hladnim mjesecima zadužene za cool i frajerski look. Ujedno nas i griju pa ne iznenađuje njihova popularnost nastala kroz godine.

Dizajnerska imena poput Acne Studios i Coacha poznati su po modelima ovih zimskih jakni, no za njima ne zaostaju niti nama poznati lanci brze mode u kojima je lako pronaći nešto po svom ukusu. Klasični modeli ovih jakni prepoznatljivi su po crnoj ili smeđoj glatkoj ili brušenoj koži s vanjske strane, a umjetnom ili pravom, najčešće ovčjem krznu s unutarnje strane u kontrastnoj bijeloj ili krem boji. Mekana eko koža ili nešto grublja sjajna te brušena koža i toplo krzno dobitna su kombinacija koju volimo nositi, a osim crnih i karamel tonova, dostupni su i oni od pastelno ružičastih, sivih, metalik boja ili neutralnih bijelih nijansi.

Shearling jakne najčešće dolaze u predimenzioniranom oversized kroju, s dodacima poput ukrasnih kopči i detalja kao što su patenti. Ostavljaju dojam toplog ogrtača koji najbolje pristaje uz traperice i bajkerske gležnjače, no lako je nosiv i u ostalim modnim kombinacijama. Uz zimsku dugu haljinu ili suknje te hlače od odijela, avijatičarske jakne nose se baš poput klasičnih kožnih modela i dolaze kao zamjena za klasični i elegantni kaput, kada nam je potrebna promjena u svakodnevnom odijevanju.

NEW YORK, NY - FEBRUARY 10: A guest poses outside of the Tibi show during New York Fashion Week on February 10, 2019 in New York City. (Photo by Donell Woodson/Getty Images)
Getty Images

Svake godine dostupni su novi modeli u osvježenim izdanjima, no sigurno je da nikada ne ispadaju iz mode pa ako si priuštite jedan model avijatičarske jakne, bit će nosiv više zimskih sezona. 13 novih modela pronašli smo u ponudi, pa ako već niste pronašli svoj idealan model, bacite oko na naš izbor.

Linker
20. travanj 2024 14:49