Jednostavno cool

Veliki povratak omiljene manikure devedesetih: Nokti supermodela osvajaju poznate dame

Ova manikura obično se sastoji od blijedo ružičastog ili neutralnog laka za nokte.

Brojni su trendovi otkriveni u proteklim tjednima mode koji se održavaju u europskim metropolama. Kao perjanice i miljenici modnih dizajnera pokazali su se uži i dalji članovi klana Kardashian - Jenner. Tako je Kylie Jenner u Parizu prošetala nekoliko nadolazećih trendova, a ono što je konstantno pratilo svaki outfit je manikura. Jednostavno uređeni nokti, koji laskaju svakom obliku prstiju, omiljeni su ukras sve više poznatih dama. Dobro je poznati i svima koji su proživjeli obožavane devedesete, a i upravo po njima ime ovoj manikuri dao je slavni manikurist Tom Bachik.

image

Kylie Jenner svaki dan u Parizu nosila je tu manikuru

TIZIANO DA SILVA - PIERRE PERUSSEAU/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Nakon što je stilizirao nokte glumici Margot Robbie za Oskare 2021. takav način manikure nazvao je ‘Supermodel noktima‘ - prepoznatljivi su po čistom i minimalističkom izgledu. Supermodel nokti imaju taj podcijenjen glamur, koji je toliko raznovrstan da su primjereni i svakodnevnim outfitima kao i raskošnim kreacijama za crveni tepih. Energija kojom zrače je vrlo cool, a bez previše napora.

image

Margot Robbie na dodjeli Oskar 2021.

CHRIS PIZZELLO/AFP/PROFIMEDIA

Manikura supermodela obično se sastoji od blijedo ružičastog ili neutralnog laka za nokte, s uredim i netaknutim korijenom nokta. Kožicu i rubove nokta prvo treba mukotrpno i savršeno očistiti i dovesti u red. Na nokte se zatim stavlja neutralan lak, a neke manikure sastoje se samo od prozirnog laka, ispod kojeg se savršeno probija prirodna boja nokta - što je zapravo i ultimativni cilj ovog trenda. Nokti koji izgledaju što prirodnije i urednije.

image

Neutralni lak trebao bi naglasiti prirodnu boju nokta

UNSPLASH

Jenner se još uvijek nije odlučila na rezanje dugih noktiju, i dalje je zadržala dužinu, kao i zašiljenu manikuru, no ipak je smanjila doživljaj s neutralnim ružičastim lakom, koji imitira prirodnu boju kože. Ova manikura bila je idealna da Kylie skrene pažnju na svoje kreacije, ali da istovremeno ostane sofisticirana. No, svakako se može zaključiti da je ovo izvrstan indikator nadolazećih trendova te će ova manikura obožavana devedesetih i ranih 2000-ih biti pravi hit ove jeseni.

Linker
20. travanj 2024 15:45