svi pričaju o tome

Tretman ‘smrzavanja sala‘ koji je uništio Evangelistu pomogao je Elli i Danijeli Dvornik, Tariku i Lani Klingor Mihić

Tretman ‘smrzavanja sala‘ nudi nekoliko privatnih poliklinika u Hrvatskoj, a za njega su se odlučile brojne hrvatske zvijezde. Elli i Lani je pomogao da se riješe masnih naslaga s trbuha nakon trudnoće, a Tariku Filipoviću je bio učinkovit u smanjenju podbratka.

Ispovijest bivše manekenke i jedne od modnih ikona Linde Evangeliste o tretmanu "smrzavanja sala" zbog kojeg je dobila paradoksalnu masnu hiperplaziju šokirala je svijet poznatih i slavnih i dala odgovor na pitanje zašto se godinama nije pojavljivala u javnosti. Zbog toga se navodno i povukla iz manekenske karijere, u trenutku kada su njezine kolegice, Kate Moss i Naomi Campbell bile na vrhuncu, a ona je zbog povećanja, umjesto smanjenja masnih naslaga, pala u duboku tugu zbog koje danas tuži američku polikliniku. Ona je jedna od stotine zvijezda koje su se odlučile za taj tretman, a odabrala ga je i nekolicina poznatih Hrvatica i Hrvata.

image
Linda Evangelista 2015. godine.
ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK

Što je CoolSculpting?

CoolSculpting ili kriolipolizu u Hrvatskoj nudi nekoliko privatnih poliklinika, a ovom tretmanu podvrgnuli su se i brojni poznati. Na raznim stranicama navodi se kako ima brojne prednosti u odnosu na tradicionalnu liposukciju. Masne stanice se zamrzavaju, a kroz nekoliko mjeseci tijelo ih izbacuje putem limfnog sustava. Ovime se tretiraju masne naslage na bokovima, trbuhu, gornjem dijelu leđa, na prsima, unutarnjem dijelu bedara, vanjskom dijelu bedara, na koljenima, masno tkivo ispod stražnjice i podbradak. Tretman traje otprilike 45 minuta, cijena po tretmanu je oko 4000 kuna, a na početku se javlja osjećaj kao da vam netko usisava salo, malo pecka, a prisutan je, naravno, i osjećaj hladnoće, no tijelo se na to brzo navikne.

Nekirurški je, neinvazivan i nema oporavka u smislu da nema rezova. Učinkovit je u smanjenju masnih stanica u području liječenja od 20 do 30 posto. Osim ako ste jedan od 4000 slučajeva u kojima se događa kontraefekt, odnosno paradoksalna masna hiperplazija, kada se masne stanice dodatno nakupljaju umjesto da se gube, a zašto je tomu tako, znanost još nema jasan odgovor osim toga da je ta pojava češća kod muškaraca.

Ovoj metodi od svjetskih zvijezda, osim Linde Evangeliste, podvrgnule su se i glumica Jennifer Aniston, zatim mama i kći Kris Jenner i Kim Kardashian, glazbenica Mariah Carey, supermodel Molly Sims, glumica Grace Adler...

Od Hrvata, o kriolipolizi su otvoreno govorile Danijela i Ella Dvornik. Blogerica i influencerica je o cijelom procesu snimila i video te ga objavila na svom YouTube kanalu, a za taj se tretman odlučila početkom ove godine. Iako je kilograme lagano skinula nakon druge trudnoće s kćeri Lumi, ostale su masne naslage kojih se jako teško riješiti, stoga se odlučila za CoolSculpting.

image
Ellu Dvornik na tretman je potaknula mama Danijela.
TOMISLAV KRISTO/CROPIX

"Ne mogu reći da je neugodno, više mi je zanimljivo, ali više me sada peče nego što me hladi. Jako me zanima kako će ispasti", rekla je Ella na tretmanu. Kasnije u videu je dodala kako je prve rezultate vidjela nakon samo mjesec dana.

"Iznenađena sam iako sam znala da ljudi s ovom metodom imaju super rezultate, ali nekako sam bila skeptična da mi neće uspjeti. A uspjelo je", rekla je Ella te zaključila kako se njoj to definitivno isplatilo.

Prije nje, na tretman je otišla njezina majka Danijela Dvornik.

"Dovoljno je otići nekoliko puta na tretman i čekati rezultate. Prvi rezultati su vidljivi nakon tri do šest mjeseci. Treba biti strpljiv. Zadovoljna sam, smanjio mi se obujam struka", rekla nam je u veljači 2020. godine Danijela, koja je ovu bezbolnu alternativu liposukciji isprobala i na podbradku. Vidno se smanjio.

image
Danijela Dvornik ‘riješila‘ se podbratka i masnih naslaga na trbuhu.
VOJKO BASIC/CROPIX

Čitajte i: Danijela Dvornik o tretmanu ‘smrzavanja sala‘: ‘Lako sam pristala, zadovoljna sam‘

Televizijski voditelj i glumac Tarik Filipović za ovaj se tretman odlučio upravo nakon što je saznao za rezultate Danijele i Elle. Njegova bolna točka također je bio podbradak, s kojim, kako je rekao, ratuje od svoje 17. godine.

image
Tarik Filipović tretmanom je tretirao podbradak.
MAJA JUROVIC/CROPIX

"Nisam baš pristalica estetskih operacija, ali nisam ni protivnik. Smatram da svatko ima pravo riješiti estetski problem koji ga muči. No, CoolSculpting nije operacija nego tretman. Trajao je 45 minuta i iste sam večeri normalno odigrao predstavu", ispričao glumac i voditelj kviza ‘Tko želi biti milijunaš?‘ ove godine za Jutarnji.hr.

Među prvim Hrvaticama koje su isprobale CoolSculpting bila je bivša glazbenica Lana Klingor Mihić.

"Oduvijek sam voljela svoje obline, guzu pogotovo, no nakon troje djece, neizbježno je bilo, barem u mom slučaju, da neki višak ostane. A ja sam odlučila da ga ovog ljeta ne želim gledati! Smetao me najviše nakupljeni višak na trbuhu i onaj dio kod bokova (popularno zvan “jahače hlačice”) s kojim se sve mi žene borimo", rekla je Lana, koja nakon tretmana, kao i svi njezine kolege, nije imala nikakvih nuspojava osim smanjenja masnih naslaga.

image
Lana Klingor Mihić riješila se masnih naslaga na trbuhu.
GORAN SEBELIC/CROPIX

Čitajte i: Linda Evangelista nakon pet godina napokon priznala: ‘Zbog toga sam pala u depresiju i veliku tugu‘

Linker
05. ožujak 2024 20:33