IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Vrhunska njega

Holivudske ljepotice zaklinju se u moć ovog svestranog sastojka za anti-aging

Dokazao se u borbi protiv svih znakova starenja kože, pa ga sve više i nepoznatih i poznatih, poput Julije Roberts, Sandre Bullock, Nicole Kidman, Victorije Beckham ili J.Lo., uključuje u redovitu njegu. Stalno se razvijaju i njegovi novi oblici, visokoučinkoviti i nježniji za kožu.

Dokazao se u borbi protiv svih znakova starenja kože, pa ga sve više i nepoznatih i poznatih, poput Julije Roberts, Sandre Bullock, Nicole Kidman, Victorije Beckham ili J.Lo., uključuje u redovitu njegu. Stalno se razvijaju i njegovi novi oblici, visokoučinkoviti i nježniji za kožu.

Retinol je u samom vrhu najvažnijih sastojaka za njegu i anti-aging kože; dobro je poznato da odčepljuje pore, pomaže kod akni i potiče bržu izmjenu stanica kože, ublažava hiperpigmentacije, stimulira proizvodnju kolagena te popunjava i smanjuje bore, čini kožu glađom i elastičnijom i daje joj poseban sjaj. Zbog takve je svestranosti ovaj oblik vitamina A iz skupine retinoida među najšire primjenjivanim aktivnim tvarima u anti-agingu.

Njegovu su moć prepoznale brojne poznate ljepotice, među njima i holivudska zvijezda Nicole Kidman koja retinolom ublažava bore i popravlja ten. "Vjerujem u retinol, mislim da djeluje. Imam prirodno suhu kožu, pa mi je važno da je retinol koji koristim dodatno ne isušuje i ne iritira. Nanosim ga navečer i znam da će do jutra ton moje kože biti ujednačen", rekla je slavna glumica.

image

Glumica Nicole Kidman vjeruje u djelotvornost retinola

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Što koža voli

Dizajnerica i bivša pjevačica Victoria Beckham uvrstila je u večernju njegu anti-aging serum s retinolom i retinaldehidom protiv bora i nepravilnosti na koži, a retinoide bira i u njezi kože oko očiju. "Navečer često oko očiju koristim tretman na bazi retinoida koji nježno uklanja mrtve stanice i ostatke te potiče kolagen. Time osiguravam koži bolje prodiranje seruma i hidratantnih krema, a i sjaj, jer svježe i pune stanice kože bolje reflektiraju svjetlost", objasnila je.

image

Retinol je redovni korak u njezi Victorije Beckham

FELIPE RAMALES/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Rosie Huntington-Whiteley u 36. godini dobro zna što voli njena koža, pa umjesto klasičnog hidratantnog proizvoda koristi serum s retinil palmitatom, najblažim retinoidom. "Koža mi je sklona aknama te mi retinoidi pomažu u izmjeni stanica. Otkad ih koristim, pore mi se manje začepljuju", zadovoljna je plavokosa glumica i model. I poslije kućnog microneedlinga, kaže, nanosi retinol: "Već osam godina koristim lagani retinol koji mi pomaže u ublažavanju tragova akni, ali i finih linija koje se polako stvaraju te mi ujednačuje ton kože".

image

Glumica i model Rosie Huntington-Whiteley počela je koristiti retinol u dvadesetim godinama

LAURENT VU/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Za ‘onaj sjaj‘

Vojvotkinja Meghan Markle osvaja blistavim tenom, a osim dobrih gena za to je zaslužna i njega. Favorit joj je luksuzni hidratantni serum s retinolom jer potiče stvaranje novog kolagena. Cilj je ublažiti fine linije, hidrirati kožu, podržati njenu čvrstoću, podatnost i mladenački sjaj. "Kako godine idu, tako moj pristup starenju postaje potpuno drukčiji", rekla je Meghan koja od seruma traži sastojke koji podržavaju mladost kože i formulu koja omogućuje njihovo dublje prodiranje.

image

Meghan Markle zna kako se treba brinuti za kožu

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/ PROFIMEDIA

Po posebno blistavoj koži ističe se megazvijezda Jennifer Lopez koja u 53. godini izgleda apsolutno zanosno i bezvremenski. Puno toga duguje stilu života, naslijeđu, možda i svojoj kozmetičkoj liniji, ali i arsenalu drugih vrhunskih proizvoda za njegu među kojima je anti-aging ulje za lice s bakuchiolom, biljnim retinolom. Za "onaj zdrav sjaj i čistu kožu", kako je rekla, bira hidratantnu anti-aging kremu s pro-retinolom (retinil palmitat), a za dio oko očiju naprednu retinolsku kremu koja smanjuje bore i zaglađuje kožu.

image

Zanosna i bezvremenska Jennifer Lopez u njegu je uključila i proizvode s retinolom

RON ADAR/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

R za retinol, B za bakuchiol

Razvoj proizvoda za ljepotu s naprednim i najpotentnijim sastojcima specijalnost je Afrodite, u njihovoj liniji Afrodita Professional nakon shotova s hijaluronom, kisikom i vitaminom C, novost su dva beauty shota visoke koncentracije koji pomiču granice suvremene anti-aging njege. Za sve koji žele zablistati sjajem zvijezda sa crvenog tepiha, u shotove su ugrađeni retinol nove generacije HPR (Hydroxypinacolone retinoate), odnosno bakuchiol visoke čistoće (Sytenol® A). Ublažavaju znakove starenja na epidermalnoj i dermalnoj razini te značajno poboljšavaju stanje masne, nečiste kože. Prikladni su za vegane.

image

Next Generation Retinol Shot izvanredno je učinkovit i odgovara svim tipovima manje osjetljive kože

AFRODITA PROFESSIONAL

"Next Generation Retinol Shot sadrži novi moderni HPR retinoid, koji je u usporedbi s klasičnim retinolom znatno stabilniji, manje nadražuje i izvanredno je učinkovit. Bakuchiol Phyto Retinol Shot je pak sto posto prirodna alternativa retinolu koja ne nadražuje te je prikladna i za osjetljivu kožu", objasnila je Lucija Nemeš, ing. kemijske tehnologije, voditeljica razvoja Afrodite Professional.

Superjunak anti-aginga

Može se reći da je Next Generation Retinol Shot superjunak anti-aginga - HPR u koncentraciji od 0,1 posto, pokazala su istraživanja, povećava debljinu epidermisa, vidljivo smanjuje bore kod svih ispitanih osoba te bitno učvršćuje kožu. Djeluje slično retinolu, ali s manje nuspojava ili čak bez njih. Tajna je u njegovom posebnom, biološki već aktivnom obliku kojemu za učinkovitost (za razliku od drugih oblika) nisu potrebni prijelazni oblici. Rezultat je glađa, čvršća i punija koža s manje bora.

image

Ing. Lucija Nemeš, voditeljica razvoja Afrodita Professional, kaže kako dva nova shota sadrže retinol i biljni retinol izvanredne učinkovitosti

AFRODITA PROFESSIONAL

Bakuchiol Phyto Retinol Shot je pravi eliksir ljepote s visokom, 2-postotnom koncentracijom biljnog retinola koji može, pokazuju ispitivanja, osjetno smanjiti dubinu bora, hiperpigmentacije, komedone i prištiće. Koža je glađa, napetija i zdravo sjajna.

image

Bakuchiol Phyto Retinol Shot biljni je i nježniji oblik retinola

AFRODITA PROFESSIONAL

A kombinacija?

Naravno! Oba proizvoda snažno djeluju samostalno, a mogu se i kombinirati. Next Generation Retinol Shot i Bakuchiol Phyto Retinol Shot međusobno se nadopunjuju te u sinergiji osiguravaju izvrsne rezultate. Ako vaša koža dobro podnosi retinoide, preporučujemo da u rutinu njege uključite oba proizvoda koji su kompatibilni i sa svim ostalim Beauty Filler Shotovima Afrodita Professional.

image

Svi shotovi iz linije Afrodita Professional mogu se upotrebljavati u kombinaciji

AFRODITA PROFESSIONAL

Koji je shot za mene?

Kako ćete znati koji vam od dva nova Afroditina shota bolje odgovara? Next Generation Retinol Shot djeluje protiv svih znakova starenja, namijenjen je osobama koje dobro podnose retinoide i svim tipovima manje osjetljive kože, a osobito koži s vrlo izraženim borama. Nanosi se navečer, dva do četiri puta tjedno i to od rujna do svibnja. Tijekom upotrebe obavezna je UV zaštita.

Bakuchiol Phyto Retinol Shot je nježniji biljni ili "baby" retinol, ne nadražuje i odličan je izbor za sve koji traže prirodnu i učinkovitu zamjenu za retinol. Koristi se u anti-agingu svih tipova kože, uključujući tanku i osjetljivu. Prikladan je za poboljšanje stanja masne i nečiste kože. Može se koristiti svakodnevno, ujutro i navečer, a UV zaštita je preporučljiva.

Proizvodi Afrodita Professional dostupni su u Afrodita Beauty centrima i trgovinama u Zagrebu (Vlaška 41, Frankopanska 7 i Galleria Business Center), u partnerskim kozmetičkim salonima i web trgovini.

image

Sandra Bullock ne voli trošiti puno vremena na njegu, stoga bira najučinkovitije proizvode, što se i vidi

ANTHONY HARVEY/ SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ljubiteljice retinola

Zbog djelotvornosti i stalnog razvoja retinola i srodnih proizvoda, jasno je zašto su mu se okrenule brojne žene, među njima i najveće zvijezde današnjice. Julia Roberts više je puta navodila koliko joj je važno da njega kože bude jednostavna i učinkovita, jer je uz obitelj i posao prilično zauzeta. Tri njena koraka njege su čišćenje, hidratacija i zaštita od sunca, zbog toga i bira pouzdane proizvode te odobrava hidratantne kreme s retinolom zbog njihovih zamjetnih učinaka. Slično razmišlja i najstarija u ovom društvu, 58-godišnja Sandra Bullock koja također spada među holivudske ljubiteljice retinola. Glumačka je zvijezda izjavila kako joj svakodnevna njega traje osam minuta, a u njih stanu čišćenje, masaža i hidratacija. Rekla je kako je zanimaju proizvodi koji potiču proizvodnju kolagena i čuvaju svježinu kože, a upravo to čini retinol koji se uspješno suprotstavlja svim znakovima starenja kože.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Kozmetikom Afrodita.

Linker
26. travanj 2024 00:57