Retro chic

Miran voli speedo kupaće, a Mirna bi se najradije kupala gola

Glazbenica i redatelj poznati su po stilu koji je dotjeran do savršenstva; njih dvoje i u ljetnim mjesecima kada se svi presele na obalu, uspijevaju izgledati usklađeno i modno promišljeno.

Retro chic Mirne Škrgatić i Mirana Kurspahića ne može proći nezamijećeno gdje god se pojave - pa tako i na plaži. Redatelj i kantautorica uspijevaju i na sunčanju djelovati kao da su upravo stigli sa snimanja nekog starog filma, puni karizme, stila i naravno - usklađeni!

Mirna i Miran su, stoga, za Gloria.hr otkrili koja je tajna njihovog stilskog perfekcionizma. Rado su s nama podijelili i privatne fotografije snimljene ovog ljeta te su nam otkrili kako biti ‘it‘ par na plaži.

Kada počinju pripreme za plažu?

Miran: Plivati naučih s otprilike 4 ili 5 godina, tako da već nekoliko desetljeća ne strepim od tog problema, a što se estetskog izdanja tijela tiče, formu održavam tijekom čitave godine, tako da je za mene, ljeto čitave godine.

Mirna: Moje pripreme kreću netom prije odlaska na plažu. Obučem kupaći, spremim sve u torbu, namažem se zaštitnim faktorom i idem!

image

Mirna Škrgatić i Miran Kurspahić

PRIVATNA ARHIVA

Koja bi bila osnovna ‘oprema‘ za plažu, bazen, toplice, rijeku

Miran: Kupaće gaće, ručnik i krema za sunčanje.

Mirna: Kupaći kostim, japanke, ručnik, zaštitna krema za lice, zaštitno ulje za tijelo, maramice, sunčane naočale, bar jedan rezervni kupaći kostim, boca vode i velika torba u koju to sve stane.

Kakve kupaće kostime preferirate?

Miran: Što oskudnije Speedo gaćice, koje vješto i praktično obuzdavaju anakondu.

Mirna: Volim bikini, a jednodijelni kupaći nikada nisam nosila zato što ne volim pokrivati trbuh i leđa, a pogotovo ne volim osjećaj mokre tkanine na tom predjelu. Kad bih mogla birati, najrađe bih se kupala gola!

image
PRIVATNA ARHIVA

Usklađujete li ih kad idete zajedno na sunčanje?

Miran: Nipošto, plaža je mjesto za opuštanje, ne modno promišljanje. Premda, desi se da se pogodimo s leopard uzorkom, ali to je više zbog zajedničkog afiniteta prema istome.

Mirna: Slažem se s Miranom po tom pitanju.

Mirna koji je tvoj ‘trik‘ za biranje kostima? Imaš li neki kroj ili materijal koji preferiraš?

Volim bikini kroj, s gaćicama na vezanje, a u zadnje vrijeme sve češće kupujem tzv. brazilke.

Mirane kakve ti kupaće najviše voliš?

Slip gaće, tzv. “bugarke”.

U čemu te nikad nitko neće vidjeti?

Miran: Ljeti? U japankama. Ne podnosim onu trakicu među prstima.

Mirna: U crocsicama. Nevjerojatno ružna obuća.

image

Miran ne podnosi japanke

PRIVATNA ARHIVA
image

Mirna nikad ne bi obula crocsice

PRIVATNA ARHIVA

Koji su još drugi neophodni dodaci i po kojem ključu ih birate?

Miran: Prvenstveno ugodnost i praktičnost. Unatoč gadnoj vanjštini, crocsice su se pokazale kao vrlo korisna i upotrebljiva obuća ljeti. Možeš s njima i po makadamu i u more bez bojazni za njihovu sudbinu. Sunčane naočale za more obično biram od plastike i one manje prirasle srcu, jer je vrlo velika vjerojatnost da ću one vrednije negdje zagubiti ili oštetiti.

Mirna: Važno je da služi svojoj svrsi i naravno, da mi se sviđa to što nosim. Voljela bih reći da mi je šešir bio neophodan accesories, a obzirom da me nedavno sunce tako "opalilo" da me dva dana boljela glava, morat će to i postati. Bez sunčanih naočala ne izlazim ni kada je oblačno, pošto imam izuzetno osjetljive oči. I naravno, vjerne japanke koje me služe i po makadamu i pri ulasku u more, no eto, premda imam pretke iz Češke, ipak se još nisam odvažila u njima planinariti.

Ručnik za plažu! Koliko je on bitan, usklađujete li ga s ostatkom outfita?

Miran: Nimalo. Bitno da ga imaš, jer se u suprotnom nažuljaš na kamenčiće ili stijene. Što se mene tiče, može proći i obični bijeli iz kupaone, po sistemu zgrabi što ti se nađe usput.

Mirna: Važno da je čist, da služi svojoj svrsi i da nema baš neke velike natpise ili logotipe. To ne volim.

image

Oboje vole leopard uzorak

PRIVATNA ARHIVA

Tamni ten ili bijela put? Zašto?

Miran: Ljeti moji tursko arapski geni dolaze do izražaja, tako da svakako tamna put. Bolje mi pristaje, a i rezultati tjelovježbe se bolje ističu. (Hanč hanč nod nod)

Mirna: Tamni ten je moja tiha patnja, ali uz Mirana nikad neću biti dovoljno tamna.

Gdje vam je najdraže otići na kupanje?

Miran: Na plažu. Na Visu. U Srebrnu recimo.

Mirna: Slažem se s Miranom, Vis je prekrasan i ima najljepše plaže na kojima sam se do sad kupala. Jako mi se sviđa i Biševo.

Linker
19. travanj 2024 08:36