revolucionarna moda

Bella Hadid izašla je gola na modnu pistu u Parizu i postala vijest dana

Francuska modna kuća Coperni pokazala je revolucionarnu tehniku kojom se pomoću spreja u trenu može napraviti haljina na golom tijelu, a za model su odabrali slavnu manekenku.

Za pravi show na Tjednu mode u Parizu pobrinula se Bella Hadid i francuska modna kuća Coperni. Pri kraju revije podan zivom SS23 Coperni, Bella se na modnu pistu došetala gola, samo u bijelim gaćicama, u trenu su ju okružili dizajneri s bocama punim bijelog spreja i pedantno zasprejali njezino tijelo, od ramena do koljena i izgledom formirali haljinu. No tek tada je uslijedio šok. Kako se ubrzo pokazalo, to je bilo puno više od zasprejanog tijela. Jer kada se boja ubrzo osušila, pretvorila se u pravu tkaninu i formiranu bijelu haljinu, sličnu onima koje su prethodno pokazane na reviji.

image
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Bella Hadid prije ‘nanošnja‘ haljine

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Modni show oduševio je uzbvanike na reviji

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ovu revolucionarnu tehniku osmislila je španjolska tvrtka Fabrican, a radi se o posebnom polimeru koji u spoju s tijelom postaje čvrsta tkanina. No, nije to sve. Kada se zasitite takve haljine, možete ju otopiti u tekuće stanje i iskreirati nešto drugo.

Sébastien Meyer i Arnaud Vaillant, dizajneri i osnivači modne kuće Coperni, već su zaludjeli modne ovisnice svojim pomaknutim dizajnom, a nema sumnje da će ovo postati pravi hit među ljubiteljicama njihovog brenda. Dizajneri su taj polimer upotrijebili i za svoju it torbicu u obliku jajeta koju se pretvorili u čisto zlato, a ona će se po vrtoglavim cijenama izrađivati samo po narudžbi.

image
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Bella Hadid, s dizajnerima Sebastienom Meyerom i Arnaudom Vaillantom u haljini nastaloj iz polimera u spreju

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U svakom slučaju njihova revija, neviđeni performans koji otvara nove mogućnosti ne samo u modnom dizajnu, postali su glavna vijest i senzacija na pariškom Tjednu mode, zasjenivši i mnogo razvikanije brendove.

Linker
19. travanj 2024 07:00