Teške odluke

Odlasci iz centra Zagreba: Bojana, Nataša i Ella svoju su sreću odlučile pronaći na novim adresama

U posljednje vrijeme selidbe su sve češće i među poznatim osobama, najviše zbog uništenih domova u zagrebačkom potresu, no neke od njih jednostavno žele pobjeći od užurbanog grada i uživati sa svojim obiteljima na mirnijem mjestu.

Odluka o selidbi iz trenutnog doma može biti jako teška, ali ako on više ne odgovara vama i vašoj obitelji, nemate druge nego realizirati tu odluku. Mnoge od nas su na to natjerale neočekivane i ružne okolnosti poput potresa, baš kao i poznatu glumicu Natašu Janjić Medančić.

Ona je svoje utočište u strogom centru Zagreba morala napustiti nakon jer u njemu više ne postoje minimalni sigurnosni uvjeti za stanovanje. Prvi put se sa svojim suprugom Nenadom i sinčićem Tonijem iz njega iselila nakon što je uništen u zagrebačkom potresu u ožujku 2020.

Nataša je tada bila trudna s drugim djetetom te joj je selidba i zbog toga teško pala. Svi su otišli kod Nenadove obitelji u Istru, a za to vrijeme, radnici su dva mjeseca obnavljali i renovirali njihov zagrebački dom. Krajem sedmog mjeseca prošle godine u obitelj Medančić stigla je malena Kaja te su se s njom vratili u novi dom.

Čitajte i: Svoj dom trajno su napustili! Otkrivamo kamo se sa suprugom i dvoje djece opet seli Nataša Janjić Medančić

No, petrinjski potres ponovno im je ulio strah u kosti i oštetio stan pa su se trajno odlučili iseliti iz centra grada. Od njega se Nataša oprostila objavom na Instagramu: ""Selidba. Još jedna u nizu. Zadnja runda".

"Ostajemo u Zagrebu i nadam se da smo ovaj put pronašli dugoročno rješenje za svoju obitelj. Priča je privatna i ne želim ništa eksplicirati, jer ima mnogo važnijih drugih tema od naše", rekla je glumica kada smo je zamolili da komentira objavu na svom Instagram profilu. Sada je u nekom drugom zagrebačkom kvartu spremna za novi početak.

Kad razlog nije potres

Glumica Bojana Gregorić Vejzović, njezin suprug Enes Vejzović i njihovo dvoje djece donedavno su živjeli u strogom centru grada u Ilici nedaleko Frankopanske ulice. Iako je potres dobrano prestrašio, on nije bio glavni razlog selidbe. Naime, stan im je postao premalen - njihov 15-godišnji sin Raul i četiri godine mlađa kći Zoe spavali u istoj sobi koja je postala pretijesna za njihove potrebe i životni ritam.

Nažalost, preinake u starom stanu nije bilo moguće izvesti pa su donijeli veliku životnu odluku o pronalasku novog doma. Pronašli su ga nekoliko tramvajskih stanica dalje, ne puno većeg u kvadraturi, ali s boljim i njihovoj obitelji primjerenijim rasporedom.

Čitajte i: Odlazak iz strogog centra! Bojana Gregorić Vejzović otkrila: 'Srce mi je zatreperilo kad sam predala ključeve'

"Iako se ne vežem za stvari, pa tako ni za zidove, srce mi je ipak zatreperilo kada sam ključeve predala novoj vlasnici našeg stana. Ali kada pogledam koliko su nam klinci sretni jer konačno imaju svoje sobe i meni je lakše", kazala nam je glumica koja je još uvijek u kutijama i raspakiravanju stvari.

Iako su pregledali puno stanova i lokacija, odlučili su biti blizu zoni javnog prijevoza prvenstveno zbog djece.

"Ovaj stan nam se odmah svidio jer smo u njemu dobili dovoljan broj prostorija i raspored koji će nam nekoliko sljedećih godina biti po mjeri. Dok djeca ne odrastu, a onda ćemo vidjeti", govori Bojana koja je stari stan prodala vrlo brzo, s obzirom na prošlogodišnju situaciju s potresom.

"Naša stara zgrada je prošla super u potresu, a kako se radi o dvorišnom objektu, nema buke s ulice već samo zelenilo i pogled na šumu Rokovog perivoja pa nije ni čudo što se ljudima svidio. A mi se na novi stan još moramo priviknuti, tek smo se uselili i čeka nas još dosta posla. No najstresniji period je iza nas, a Enes trenutno ima kratki odmor od selidbe jer na Velebitu snima drugu sezonu serije 'Nestali'. Ne sumnjam da ćemo se brzo priviknuti na novi prostor, a nadam se da će nam život u novom kvartu donijeti i neka nova veselja i iskustva", zaključila je glumica.

Selidba u Istru

Domaća blogerica Ella Dvornik dugo je sa suprugom Charlesom Pearceom tražila savršenu kuću u Istri, a nedavno ju je i našla.

Charles je na svom Instagram profilu podijelio fotografiju s obitelji na kojoj su svi vidno uzbuđeni, no nije napisao zbog čega. Ipak, jedan njegov pratitelj komentirao je da su sigurno konačno kupili kuću u Istri, na što je Ella potvrdno odgovorila.

Čitajte i: Potraga je napokon gotova! Ella i Charles uskoro sele u okolicu Rovinja: 'Ne mogu spavati noćima'

Tada je za Jutarnji izjavila da se sa suprugom te kćerima Balie Dee i Lumi Wren seli u kuću u okolici Rovinja te da još samo čekaju konačnu potvrdu.

"Ne želim coprati jer još nije sve gotovo, a već sam si to napravila tri puta. Rekla bih da je sve riješeno, a propalo. Ne bih još zato htjela previše komentirati dok ne dobijem potvrdu ovaj tjedan da je to to. Trenutno smo u predugovoru i samo čekamo kupoprodajni ugovor da mogu reći da je gotovo. Već sam imala situaciju da se nešto iskomplicira", rekla je tada Ella.

image
Ella Dvornik, suprug Charles Pearce, kćeri Balie Dee i Lumi Wren.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Dodala je da se svi vesele promjeni, ali su i pod velikim stresom, malo prestravljeni i uzbuđeni: "Samo da se sve finalizira da mogu odahnuti jer ne mogu spavati već noćima".

Otkako se iz Engleske ponovno došla u hrvatsku, selila se čak tri puta, no sada će Istra za obitelj Dvornik-Pearce postati stalna adresa.

Linker
20. travanj 2024 14:16