NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
Jedva ostale žive

Nikolina Ristović i njezina kći za dlaku izbjegle smrt: ‘Da nije bilo njega, danas ne bismo bile tu‘

Nakon što su se voditeljica i njezina kći Una počele osjećati loše, pronađene su bez svijesti u svom zagrebačkom stanu te su spašene u zadnji čas. Nikolina nam je, vrlo potresena, ispričala što se točno dogodilo.

Nakon što su se voditeljica i njezina kći Una počele osjećati loše, pronađene su bez svijesti u svom zagrebačkom stanu te su spašene u zadnji čas. Nikolina nam je, vrlo potresena, ispričala što se točno dogodilo.

Nekadašnja voditeljica Nikolina Ristović i njezina kći Una ovog su vikenda u svom stanu u Zagrebu pronađene bez svijesti nakon trovanja ugljičnim monoksidom.

Naime, u noći sa subote na nedjelju Nikolina je s Unom bila kod kuće i odjednom se počela osjećati loše, boljela ju je glava i srce joj je ubrzano lupalo. Nazvala je svog supruga Vidoja Ristovića koji je tada bio u Beogradu, rekavši mu kako se osjeća, misleći da je nešto krivo pojela. Una je u nekom trenutku počela povraćati.

Vidoju se, kako nam je kazala, preko telefona činila vrlo čudnom jer je bila previše smirena. Nakon tog telefonskog razgovora nije mu se više javljala jer je pala u nesvijest pa je suprug panično zvao prijatelje da provale u stan. Pozvali su policiju i hitnu pomoć koja ih je prebacila u bolnicu. Samo sekunde su nju i njezinu Unu dijelile od smrti.

"Da nije bilo njega, ne bismo bile danas tu. Spasio nam je život", rekla je potresena Nikolina.

"Sada sam bolje, obje smo otpuštene iz bolnice, ali nažalost posljedice su već tu. Una je dobro, ali meni je dijagnosticirano teško trovanje pluća jer sam imala veću intoksikaciju od kćeri jer je ona niža od mene te je ležala i spavala, dok sam ja bila budna", ispričala nam je Nikolina, dodavši da ju je malo dijelilo od hiperbarične komore.

U domu Nikoline Ristović: ‘Ja sam kućni domaćinski tip, a Vidoje je taj koji unosi nered‘

"Servis bojlera smo napravili točno nekoliko dana prije ovog događaja pa nije stvar u njemu. Ne mogu okriviti ikoga, policija će utvrditi što se točno dogodilo, ali plin je procurio vjerojatno zbog greške tijekom radova", ispričala je Nikolina te apelirala da se zakonom u svako kućanstvo koje ima plin uvede i alarm za plin jer to, kaže, može spasiti mnoge živote.

image
Nikolina Ristović sa suprugom Vidojem.
FOTOGRAFIJE: DAMJAN TADIC/CROPIX CROPIX

Incident je trenutno pod kriminalističkom istragom, a sumnja se da je pukla plinska cijev zbog radova na kući u kojoj živi bivša voditeljica.

Istaknula je kako se u taj stan ne namjerava vratiti jer se ondje dogodilo previše loših situacija. Naime, ondje je također bila sama s Unom kada je bio razoran potres pa su se sada smjestile u jedan zagrebački hotel, a s njima je sada i Vidoje.


Simptomi trovanja ugljičnim monoksidom

Ako primijetite sljedeće simptome, odmah izađite na svjež zrak i zatražite pomoć:

  • glavobolja
  • vrtoglavica
  • grčevi
  • tahikardija
  • nagli porast krvnog tlaka
  • povraćanje
  • poremećaj govora, vida i sluha
  • poremećaj koncentracije
Linker
27. travanj 2024 01:42