cure detalji

‘Zbog silnih žena koje su stizale u prinčevu sobu, razmišljalo se o ugradnji rotirajućih vrata‘

Osorni princ nabacivao se maserki i vrijeđao zaštitare koji su u njegovu rezidenciju, u strahu zbog novih ispada, pustili vrebačicu.

Isteklo je primirje između britanskih medija i srednjeg sina pokojne kraljice, a dokazuje to šokantan dokumentarac "Prince Andrew: Banished" čije je prikazivanje počelo 5. listopada, na platformi Peacock. Ovaj put je na red došlo njegovo ženskarenje, osornost prema osoblju, vrijeđanje i maltretiranje zaštitara - o čemu se dosad šutjelo jer je imao moć ‘skrenuti‘ pozornost medija u pravcu koji mu odgovara. Sve što je prije uspio zataškati, princu Andrewu vraća se kao dobro ohlađena osveta, poput šampanjca koji toliko voli.

Danas je vojvoda od Yorka trn u oku kojeg bi se kralj Charles rado riješio. Dok ne odluči što će poduzeti, dokumentarac će podsjećati javnost na prinčeve stare grijehe i ispade kakve si pristojna osoba ne bi smjela dopustiti. Progovorili su insajderi iz palače, novinari, kraljevski tajnik za odnose s javnošću, osobe iz nekadašnjeg prinčevog društvenog kruga, suradnici pravnog tima koji ga je branio od šokantnih optužbi za silovanje Virginije Roberts Giuffre, prenosi Fox News.

image

Zbog njegove osornosti, zaštitari su u palaču pustili nepoznatu ženu

MARK DAVIDSON/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

"Zbog tolikih žena koje su ga u mlađim danima posjećivale u spavaćoj sobi, razmišljali smo o ugradnji rotirajućih vrata kako bi dame lako ulazile i još brže odlazile", izjavio je Paul Page, bivši časnik u kraljevskoj službi zaštite od 1994. do 2004.

Zbog provjere djevojke koja je imala spoj s Andrewom u njegovim mlađim danima, princ se telefonski obrušio na zaštitare. Psovao je poput kočijaša. Urlao je da je policajac "nesposoban, debeo lakrdijaš". Zaprijetio je da će, ako smjesta ne pusti damu, doći po nju i napraviti cirkus. Kasnije je Paul Page završio u zatvoru zbog višemilijunske prevare s nekretninama (otkrio je to ugledni Independent), no i dalje je omiljen sugovornik kad treba reći koju o osramoćenom princu. Pojavio se i u ITV-jevom dokumentarcu "Ghislaine, princ Andrew i pedofil".

image

Prince Andrew 1981. na konjičkoj utrci.

DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Kako god bilo, članovi prinčevog tima zaštite su poučeni tim iskustvom, 2021. pustili u vojvodinu rezidenciju ženu koja je tvrdila da imaju sastanak. U strahu od princa, nisu je provjerili. Čak su joj platili taksi kad ju je dovezao. Lutala je rezidencijom bez pratnje dvadeset minuta. Nije stvarala probleme sve dok nekome nije rekla da je zaručena za Andrewa. Tada su je uhitili.

U dokumentarcu su se prisjetili i vojvodinog nadimka iz mladih dana - Randy Andy. Rekla je to Kinsey Schofield, autorica koja prati kraljevsku obitelj i voditeljica podcasta "To Di For". Otkrila je i da se nabacivao maserki Emmi Gruenbaum, bio joj je najjeziviji klijent. Započinjao je neprimjerene teme i pokušavao ju je pipkati pa ne čudi što je pobjegla.

Tijekom Peacockovog detaljnog raščlanjivanja vojvodinog lika i djela, spomenuta je i fotografija bivšeg BBC-jevog fotografa Marka Harrisona.

image

Preuzeo je brigu o korgijima svoje majke.

JONATHAN BUCKMASTER/POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Navodno je toliko sramotna da bi mogla ‘pokopati‘ i kraljevsku obitelj, prenosi Today. Snimljena je iste noći kad je vojvoda od Yorka u studenom 2019. dao intervju BBC-ju u kojem je pokušao sprati ljagu sa svog imena zbog povezanosti s osuđenim američkim pedofilom i trgovcem seksualnim robljem.

Zasad neće biti ništa od objavljivanja jer je tako htio princ Andrew, a kraljica Elizabeta ga je podržala. Nije uključena ni u dokazni materijal koji je odvjetnik Virginije Roberts Giuffre dostavio na sud tijekom tužbenog postupka u New Yorku. Međutim, to bi se moglo promijeniti jer je kralju Charlesu dosta brata. Možda će dopustiti ono što njihova majka nikad ne bi i riješio se nepodnošljivog tereta?

Linker
20. travanj 2024 05:40