Princeza Kalina

 ANGEL NAVAL/MARINA PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Šetnja gradom

Princeza Kalina nakon dugo vremena snimljena u javnosti, pažnju je privukla - snažnim mišićima

Za nedavnog posjeta Sofiji sa suprugom i sinom, s kojima živi u Španjolskoj, kći cara Simonea pokazala je ruke koje otkrivaju da intenzivno trenira.

Za nedavnog posjeta Sofiji sa suprugom i sinom, s kojima živi u Španjolskoj, kći cara Simonea pokazala je ruke koje otkrivaju da intenzivno trenira.

Kako se u posljednje vrijeme rijetko pojavljuje u javnosti, princeza Kalina od Bugarske, jedina kćer cara Simeona II. i njegove supruge Margarite, privlačila je pozornost sunarodnjaka tijekom posjeta Sofiji gdje god se u gradu zatekla. Sa suprugom Kitinom Munozom, španjolskim pomorskim istraživačem i njihovim 17-godišnjim sinom Simeonom Hassanom Munozom, živi u Španjolskoj - što je bio razlog više da ju fotografi "uhvate" tijekom šetnje bugarskom prijestolnicom. Tom prilikom moglo se vidjeti da potomkinja jedne od najmoćnijih europskih aristokratskih obitelji Saxe-Coburg und Gotha i vojvotkinja Saske, ima nekonvencionalan životni stil.

image

Kalina od Bugarske s bratom Kyrilom, obiteljskom savjetnicom Rosario Nadal, bratom Konstantin-Assenom, sinom Simeon-Hassanom Munozom i suprugom Kitinom Munozom

NIKOLAY DOYCHINOV/AFP/PROFIMEDIA

Njezine mišićave ruke otkrivaju da se duže vrijeme posvetila intenzivnom treniranju, premda nije pojašnjeno radi li se o bodybuildingu ili nekoj drugoj sportskoj disciplini. Poznato je da se godinama bavila jahanjem, a kad je 2013. sa sinom dobila bugarsko državljanstvo, na konjičkim natjecanjima branila je boje Bugarske, stoji na njezinoj službenoj stranici.

image

Princeza Kalina 2016. sa suprugom i sinom

GTRES/SHUTTERSTOCK

Dodajmo i to da je princeza najmlađe, peto dijete cara Simeona i kraljice Margarite, španjolske plemkinje: rođena je 1972. u Madridu jer je njen otac desetljećima živio u egzilu. Tečno vlada bugarskim, španjolskim, francuskim, engleskim, talijanskim i njemačkim jezikom, diplomirala je povijest umjetnosti i specijalizirala se za restauraciju antiknog namještaja. Uz to, očarana je bugarskim nacionalnim vezovima, rukotvorinama i nošnjama: u svečanim prigodama često ju se moglo vidjeti u bugarskoj nošnji koja je pripadala njenoj baki, bugarskoj carici Giovanni Savojskoj, kćeri talijanskog kralja Viktora Emanuela III. Otkako se 1996. normalizirao odnos Bugarske prema njenom ocu Simeonu II. (car je te godine prvi put posjetio Bugarsku, nakon pedeset godina života u izbjeglištvu), princeza Kalina često je boravila u drugoj domovini.

image

Bugarski car Simeon II. 1973. s majkom Giovannom, princem Mauriziom D‘Assiom princezom Marie Louise, svojom suprugom Margaritom i njihovom djecom, princem Kyrilom, princem Konstantin-Assenom, princem Kardamom, princem Kubratom i tada malenom princezom Kalinom

SHUTTERSTOCK

Posjeti su se intenzivirali kada je njen otac 2001. pobijedio na parlamentarnim izborima te postao predsjednik vlade Republike Bugarske. Tako je 2017. godine fotografirana na crnomorskoj plaži: već je tada imala istrenirano tijelo, no mišići na rukama nisu joj bili izraženi kao danas. Treba reći i to da je zbog ozljede nosa i naknadne infekcije, morala na operaciju koja je utjecala na njene crte lica.

Uz sve to, princeza je vegetarijanka koja se aktivno zalaže se za zaštitu prava životinja, što je prenijela na svog sina Simeona Hassana, prvog člana bugarske kraljevske obitelji rođenog u Bugarskoj od 1937. godine. Kako je mladiću kum pokojni marokanski kralj Hassan II., bliski prijatelj njegovog djeda, cara Simeona, mladić nosi imena obojice.

Linker
26. lipanj 2024 02:43