Smrknuti vojvoda sa suprugom  

 SHUTTERSTOCK
Što je istina?

Od diktatorice u petama do šefice iz snova: Što je prava istina o Meghan Markle?

Posljednjih dana američki mediji bave se istinom o tome - kakav je poslodavac supruga princa Harryja - radi li se o nemilosrdnoj diktatorici ili obzirnoj, ljubaznoj i voljenoj šefici?

Posljednjih dana američki mediji bave se istinom o tome - kakav je poslodavac supruga princa Harryja - radi li se o nemilosrdnoj diktatorici ili obzirnoj, ljubaznoj i voljenoj šefici?

Što je istina? Meghan "diktatorica" koja može odraslog muškarca natjerati u plač ili Meghan kao brižna, darežljiva i mentorski orijentirana šefica, kakvu se samo poželjeti može? Dvojbu o pravom licu vojvotkinje od Sussexa raspirili su nedavni napisi u američkim medijima: najprije je The Hollywood Reporter iznio ozbiljne optužbe na račun Meghan Markle u kojima tvrdi da svoje zaposlenike pritišće do točke pucanja, da bi početkom tjedna US Weekly objavio članak s ispovijestima njezinih bivših i sadašnjih zaposlenika ispunjen superlativima, ali priča očigledno još nije završena jer je The Daily Beast sada objavio nove teške optužbe u kojima su bivši zaposlenici iznijeli svoja šokantna iskustva.

"Definitivno je bilo vrlo loših, pa čak i psiho trenutaka", izjavio je anonimno bivši zaposlenik Sussexovih za Daily Beast, a otkriveno je i kako je bilo više situacija u kojima je bila neugodna i bezborazna prema sugovornicima u telefonskom razgovoru. Prozvana je "diktatoricom", a bivši suradnik s kojim je radila prije svog vjenčanja s Harryjem 2018. godine nazvao ju je narcisom.

“Ona je klasični narcis. Natjerati svoje osoblje da u jednom časopisu pričaju koliko je nevjerojatna, samo potvrđuje tu tezu", poručio je nakon što je u US Weeklyju objavljen članak u kojem su je zaposlenici nahvalili.

image

Poženjna i omiljena poslodavka ili navodna diktatorica u viaokim potpeticama?

ANL/SHUTTERSTOCK

Naime, radi se o istupu bivše šefice zaklade Archewell, Mandanom Dayani, koja ju je vodila 18 mjeseci i dala ostavku u prosincu 2022. godine. Kako joj je bilo raditi za Meghan, ispričala je s nekoliko sadašnjih i bivših suradnika kontroverzne vojvotkinje početkom tjedna u US Weeklyju. Malo je reći da se radilo o pohvalama. Aktivistkinja koja se nekoliko puta pojavila u Netflixovoj dokumentarnoj seriji o vojvodskom paru, nije štedjela na superlativima. Bivša direktorica zaklade Harryja i Meghan kurdskog podrijetla, rođena u Iranu i odrasla u SAD-u, izjavila je da se je kako se "ljubaznost, mentorstvo i podrška" vojvode i vojvotkinje "događaju tiho, iza zatvorenih vrata". Posebno su je se dojmili "nevjerojatni tjedni ručkovi" koje je Meghan priređivala u svom domu u Montecitu.

"Neke od mojih najdražih uspomena su one s tjednih sastanaka u njihovom domu, gdje je Meghan posluživala najnevjerojatnije ručkove i grickalice", tvrdi bivša direktorica zaklade. Istaknula je da nikada neće zaboraviti prizor vojvotkinje od Sussexa kako sjedi na kuhinjskom podu i telefonira američkim političarima dok hrani Lilibet, kojoj je tada bilo pet mjeseci. Meghan je, naime, kontaktirala republikanske senatorice Susan Collins i Shelley Moore Capito koje su kasnije rekle da su bile šokirane njenim pozivom iz vedra neba. Napomenule su da je koristila svoju titulu kako bi lobirala za plaćeni roditeljski dopust.

image

Neizbježan selfie s vojvoktinjom 2023. u Njemačkoj

PEOPLE PICTURE/PATRIC FOUAD/SHUTTERSTOCK

Bivša predsjednica Archewella rekla je i to da je s Meghan otputovala u Uvalde u Teksasu odmah nakon masakra 19 djece i dvoje učitelja u masovnoj pucnjavi u školi. Ispričala je da je njena šefica provela sate s obiteljima žrtava i obilazila jednog po jednog ožalošćenog gdje se "grlila i plakala s njima". Ugodno sjećanje na rad u Archewellu zaključila je uspomenom na Meghan dok se pripremama za odlazak na gala večer dodjele nagrada Robert F. Kennedy Ripple of Hope u New Yorku, u prosincu 2022. - istog mjeseca kada je Dayani podnijela ostavku.

image

Meghan, Harry i Kerry Kennedy na dodjeli nagrada Ripple of Hope Awards, 2022. u New Yorku

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK

"Ušla sam u njihovu sobu i zatekla Meghan kako dovršava šminku i odijeva bijelu toaletu. Svi smo nazdravili uz gutljaj šampanjca dok je Meghan plesala uz svoju omiljenu playlistu starih pjesama," ispričala je Dayani dodajući da je tijekom 18 mjeseci vođenja Archewella bila zadivljena poniznošću princa Harryja. Baka aktivistice bila je, naime, nepismena Kurdkinja sa sedmero djece, dok je Harryjeva baka bila kraljica Elizabeta, ali se unatoč tome Dayana ni u jednom trenutku nije osjećala podcijenjeno dok je bila u Archewellu.

"To su ljubazni, pristojni i brižni ljudi koje s ponosom nazivam svojim prijateljima", zaključila je njihova bivša zaposlenica, koja je s njima ostala u kontaktu, a razloge svoje ostavke nije razotkrivala.

I drugi sugovornici US Weeklyja ne slažu se s tvrdnjama da je Meghan "diktatorica u visokim potpeticama". Među njima je i Josh Kettler, bivši Harryjev šef osoblja koji je otišao nakon samo tri mjeseca u kolovozu 2024., što je izazvalo lavinu kritika na račun para. Danas tvrdi da su ga i Harry i Meghan toplo dočekali, opisuje ih kao "predane i marljive" poslodavce.

"Bilo je impresivno svjedočiti", rekao je ne pojasnivši čemu. Na žalost, nije objasnio ni to zašto je njegov mandat bio tako kratak.

image

Harry 2023. grli malog sudionika Invictus igara u Dusseldorfu

SHUTTERSTOCK

Svoj sud o Meghan dao je za US Weekly i Ben Browning, Archewellov bivši voditelj cjelokupnog sadržaja, zaslužan za realizaciju dokumentarca na Netflixu. Kako navodi Daily Mail, producent nominiran za Oscara, napustio ih je prije isteka ugovora, dok je ugovor prema Varietyju, ipak odradio. Kako god bilo, u jednoj od rijetkih izjava o Meghan tvrdi da je njegovo iskustvo s njom "bilo pozitivno i podržavajuće".

Sjećanjima na vrijeme s Meghan pridružila se i njena aktualna globalna tajnica za tisak, Ashley Hansen. Rekla je da se prema njoj odnosila s "vrstom brige koju bi pokazao roditelj" kada je uzela slobodno vrijeme zbog operacije. Poslala joj je cvijeće i darove u bolnicu - ali to nije sve!

"Meghan je svakodnevno kontaktirala mog supruga kako bi bila sigurna da smo oboje dobro i imamo podršku. To mu je toliko značilo, a meni još više. Ne shvaćate koliko vam takva ljubaznost znači dok vam ne zatreba", izjavila je.

image

Ozbiljna lica na sportskoj manifestaciji vojnih veterana koju je Harry pokrenuo

SHUTTERSTOCK

Drugi, anonimni izvor za US Weekly kaže da Meghanin suprug Harry na poslovnom Zoomu pita osoblje što su radili preko vikenda i s njima planira karaoke večeri i blagdanske zabave. Bivši član osoblja rekao je da mu je bračni par, čim su čuli da je udomio psa, sljedećeg dana darovao povodac luksuzne marke i novu ogrlicu za ljubimca. Osim toga, zaposlenicima koji su roditelji dijele "potpuno nove darove ili vrhunske rabljene stvari za bebe, poput neiskorištenih autosjedalica i robice za mališane".

Zaključak nedavno objavljene hagiografije je taj da se Meghan sa suprugom "želi brinuti" o svom osoblju, poklanja im košare s cvijećem, svježim voćem i domaćim jajima (u Montecitu Harry i Meghan imaju svoj kokošinjac). Svi se slažu da su njih dvoje "najbolji šefovi koje su ikada imali", no oni koji su otišli, a riječ je o 18 do 20 profesionalaca (koji su se dokazali u karijerama), izbjegli su odgovoriti na najvažnije: "Zašto su dali otkaz kad im je bilo tako dobro?" Istinu zna samo Buckinghamska palača koja je prije tri godine provela istragu Meghaninih incidenata, čiji rezultati nisu objavljeni.

Linker
26. rujan 2024 12:27