Princ William, princeza Kate, princ George, princeza Charlotte, princ Louis, kralj Charles i kraljica Camilla na svečanoj proslavi kraljevog rođendana Trooping The Colour 2024.

 HENRY NICHOLLS AFP
Druga strana slavlja

Nestašni trenuci prinčeva Georgea i Louisa i princeze Charlotte ponovno zabavljaju javnost

Najmlađi članovi kraljevske obitelji u ceremoniji Trooping the Colour sudjeluju od malih nogu, a njihovo pojavljivanje iz godine u godinu privlači sve više pozornosti.

Najmlađi članovi kraljevske obitelji u ceremoniji Trooping the Colour sudjeluju od malih nogu, a njihovo pojavljivanje iz godine u godinu privlači sve više pozornosti.

Trooping the Colour nije samo vojna parada, već i važan kulturni i društveni događaj koji povezuje monarhiju s narodom i daje im uvid da kraljevsku obitelj vidi u svečanom i radosnom okruženju, uključujući i najmlađe članove. Osim što su na jučerašnjoj ceremoniji sve oči bile uprte u princezu od Walesa Kate Middleton (42) koja se prvi put pojavila u javnosti nakon što je objavljeno da boluje od karcinoma, veliku pažnju su, kao i uvijek, privukla i njezina djeca - prinčevi George (10) i Louis (6) te princeza Charlotte (9).

image

Princ William, princeza Kate i njihova djeca princ George, princeza Charlotte i princ Louis na svečanoj proslavi kraljevog rođendana Trooping The Colour 2024.

HENRY NICHOLLS AFP

Prije nego što su se okupili na balkonu, tijekom same povorke, princ George rekao je princezi Kate nešto što je posebno dirnulo javnost. Naime, čitačica s usana Juliet Sullivan za Daily Mail je otkrila izjavu princa koja je oduševila svijet. "Svi izgledaju tako sretno", kazao je princ majci. Nakon što su se provozali konjskom zapregom ulicama Londona, okupili su se s članovima kraljevske obitelji na balkonu Buckinghamske palače i gledali kako zrakoplovi Kraljevskog ratnog zrakoplovstva izvode prelet iznad grada. Princeza Charlotte poznata je po tome što je uvijek vodila svoju braću u kraljevskom protokolu, a ni ovogodišnji Trooping the Color nije bio iznimka. Tijekom pojavljivanja na balkonu, viđena je kako govori malom bratu Louisu kako da drži ruke dok svira nacionalna himna. Osim toga, ranije tijekom događaja, Charlotte je upozorila svog mlađeg brata da prestane plesati uz glazbu na Paradi konjičke garde. Nestašni princ Louis kasnije se igrao s uzicom od zavjese i pitao majku "znaš li kako se to radi, mama?". Posebnu je pažnju privukao i nježni trenutak u kojem Kate stoji s djecom i nježno miluje Charlotte po kosi dok njezina braća uzbuđeni stoje pored njih. Sva djeca princa i princeze od Walesa od ranije imaju puno iskustva s pojavljivanjem na balkonu palače. Princ George imao je svoj balkonski debi na svom prvom Trooping the Colouru 2015. u naručju svog oca, dok se princeza Charlotte prvi put pridružila svojim roditeljima i starijem bratu sljedeće godine, a princ Louis ukrao je spektakl 2019. kada je mahao okupljenima dok su ga roditelji držali.

image

Princeza Kate s djecom - princezom Charlotte i princom Louisom u vožnji kočijom na paradi Trooping The Colour 2024.

HENRY NICHOLLS AFP
image

Princ Louis u kočiji na paradi Trooping The Colour 2024.

HENRY NICHOLLS AFP

Kraljevskoj je djeci, čini se, i ove godine bilo zabavno, a princeza Kate, iako se pojavila na paradi, u svojoj objavi dan ranije naglasila je kako to ne znači njezin konačni povratak kraljevskim dužnostima. Prema izjavi Kensingtonske palače, isključila je mogućnost sudjelovanja na Royal Ascotu sljedeći tjedan, kao i na The Order of the Garter, koji bi se trebao održati u ponedjeljak. Hoće li princeza ići na Wimbledon, jedan od njezinih najdražih događaja u ljetnom kalendaru, još uvijek nije sigurno. "Učim kako biti strpljiva, posebno s neizvjesnošću. Prihvaćam svaki dan onako kako dolazi, slušajući svoje tijelo i dopuštajući sebi da odvojim toliko vremena koliko mi je potrebno za ozdravljenje", poručila je u svojoj posljednjoj objavi Kate.

image

Princeza Kate s djecom na paradi Trooping The Colour 2024.

JUSTIN TALLIS AFP
Linker
16. lipanj 2024 18:35