JONATHAN BRADY AFP
Zlosretni niz

Loše vijesti iz Palače: Princeza Anne završila u bolnici

Riječ je o lakšim ozljedama i potresu mozga zbog kojih vrsna jahačica neće biti na državničkoj večeri u Buckinghamskoj palači, a odgodila je i putovanje u Kanadu.

Riječ je o lakšim ozljedama i potresu mozga zbog kojih vrsna jahačica neće biti na državničkoj večeri u Buckinghamskoj palači, a odgodila je i putovanje u Kanadu.

Poslije kralja Charlesa i Catherine, princeze od Walesa, nastavlja se zlosretni niz zdravstvenih problema među članovima kraljevske obitelji. Kraljevu sestru, princezu Anne, strastvenu jahačicu i osvajačicu olimpijske medalje u jahačem sportu, ozlijedio je konj u nedjelju predvečer pa je prevezena u bolnicu. Liječnici vjeruju da su lakše ozljede i potres mozga nastale zbog "potencijalnog udarca konjske glave ili noge" na njenom posjedu, Gatcombe Parku, javlja Daily Mail.

Na obiteljskom imanju u Gloucestershireu u tom trenutku bili su princezin suprug, Sir Tim Laurence i njezina djeca iz prvog braka s Markom Phillipsom, Zara Tindall koja je i sama vrsna jahačica, te Peter Phillips.

Smjesta je pozvana hitna služba: 73-godišnjoj princezi pružena je liječnička pomoć prije nego što je odvezena u bolnicu Southmead, u Bristolu, na pretrage, liječenje i promatranje. Dakako, uz nju je cijelo vrijeme bio njen suprug. Zbog savjeta liječnika, princeza mora odgoditi planirani put u Kanadu od 30. lipnja do 1. srpnja, kao i državničku večeru u čast visokih gostiju iz Japana u Buckinghamskoj palači.

"Njezino Kraljevsko Visočanstvo ispričava se svima koji zbog toga mogu biti razočarani", rekao je glasnogovornik kraljevske obitelji.

image

S nećakom, princem Williamom i mlađim bratom, princem Edwardom na prošlogodišnjoj paradi
Trooping the Colour

PAUL MARRIOTT/SHUTTERSTOCK

Ozljeda princeze Anne pokazala je koliki je nesrazmjer između kraljevskih obaveza i sve manjeg broja radnih članova Tvrtke koji bi ih mogli ispuniti. Poznato je da kralj Charles radi smanjenim intenzitetom zbog liječenja raka, dok Kate nakon neočekivanog dolaska na vojnu paradu Trooping the Colour 15. lipnja kojim je oduševila sunarodnjake, nastavlja oporavak i neće se još neko vrijeme pojavljivati u javnosti.

Srećom, princeza Anne dobro se oporavlja i dobrom je stanju. "Prema liječničkim savjetima, očekuje se kako će se moći vratiti kući kasnije ovog tjedna", izjavio je glasnogovornik palače.

Linker
24. lipanj 2024 16:51