Kraljica Camilla

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
U obranu majke

Kraljičin sin, Tom Parker Bowles, u intervjuu se osvrnuo na priče da je Camilla teški pušač i da (pre)često pije

Gastro kritičar Tom Parker Bowles, sin kraljice Camille, napisao je novu knjigu pod nazivom "Kuhanje i kruna: Kraljevski recepti od kraljice Viktorije do kralja Charlesa III." i ovih dana daje prilično mnogo intervjua. Tako je u razgovoru za The Times govorio o omiljenoj hrani svoje majke, o čemu je Gloria pisala, ali i osvrnuo se na njihov odnos.

image

Kraljica Camilla i njezin sin Tom Parker Bowles na promociji njegove knjige u rujnu

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA -/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Mislim, sin bi to rekao, ali ona je netko s kim volim večerati. I volim s njom ići u šetnje po Škotskoj. Uvijek postoje svađe, razlike u mišljenju i bilo bi vrlo čudno da se slažemo u svemu. Neugodno... Zasigurno bih joj ponekad išao na živce", rekao je. A što se tiče nekih od tih upornijih, negativnih tvrdnji o njegovoj majci, Tom Parker Bowles ih se ne boji odmah opovrgnuti. "Znate li da ima tu reputaciju da pije džin i puši?" upitao je Parker Bowles novinara. "Nikada u životu nije popila čašu džina. Ne puši."

image

Knjiga Toma Parkera Bowlesa nazvana je "Cooking and The Crown‘

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Opise kraljice Camille kao teškog pušača i osobe koja često konzumira alkohol, Parker Bowles je nazvao "potpuno netočnima."

"Ali moja majka jedva da pije," objasnio je. "Nikada je nisam vidio niti malo pripitu." Zapravo, kaže, njegova majka možda tu i tamo popije koju čašicu alkohola, ali je daleko od redovitog konzumenta.

Na pitanje novinara kako je Camilla primila to što piše knjigu o vezi kraljevske obitelji i hrane, Parker Bowles je rekao: "Sve je prije objave prvo pročitala moja majka, a zatim i Palača."

Linker
04. listopad 2024 10:32