DARKO TOMAŠ/CROPIX
POSAO IZ SNOVA

Voditeljica o ljubavi, poslu i kolegama s radija: "S njima se osjećam kao doma, a najzabavniji su Luka Bulić i Saša Lozar"

Mihaela Dragičević otkrila nam je kako provodi slobodno vrijeme, od koga je naslijedila ljubav prema modi, tko joj je najveća podrška, ali i je li njezino srce zauzeto.

Mihaela Dragičević otkrila nam je kako provodi slobodno vrijeme, od koga je naslijedila ljubav prema modi, tko joj je najveća podrška, ali i je li njezino srce zauzeto.

Hrvatska medijska scena u posljednje vrijeme doživljava pravo osvježenje zahvaljujući novim licima, ali i glasovima. Jedan od njih pripada i 25-godišnjoj zagrebačkoj radijskoj voditeljici Mihaeli Dragičević. Magistricu novinarstva u eteru Antene Zagreb zajedno s kolegom Venom Parašilovcem imamo prilike slušati svakog radnog dana od 13 do 17 sati. Iako ju je oduvijek zanimala moda jer je njezin otac bio vlasnik trgovine s odjećom, na kraju ju je život ipak odveo u novinarske vode. Da želi raditi kao radijska voditeljica, Mihaela je shvatila već na prvoj godini fakulteta.

"Od prve godine htjela sam raditi na radiju, ali nije bilo oglasa za posao niti prilike da se na istom zaposlim. Tako sam najprije radila u novinama, kasnije i na televiziji, a onda je pri kraju pandemije koronavirusa na red konačno došao i radio. Prijavila sam se za rad na Anteni, a premda sam mislila da nema šanse da taj posao i dobijem - na kraju jesam", kaže naša sugovornica koja se na Anteni, kaže, od prvog dana osjeća kao kod kuće.

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX

"Ponekad se na poslu osjećam više kao doma nego kod kuće jer tamo ipak provodim većinu vremena u danu. Atmosfera u redakciji za mene je poput srednje škole s dozom fakulteta - svaki dan se međusobno smijemo i zezamo jedni druge, ali kad se radi, radi se. Iako ovdje radim već gotovo četiri godine, svjesna sam da ne znam sve. Tako je to u kreativi - možeš biti najbolji radijski voditelj, a to ne znači da povremeno nećeš imati blokadu. U takvim slučajevima uskaču moji kolege koji su uvijek spremni pomoći ili mi dati neki koristan savjet", govori nam Mihaela. Iako su joj svi na poslu dragi, kao najzabavnije kolege ipak izdvaja Luku Bulića i Sašu Lozara.

"Oni su, bez sumnje, najkreativniji mozgovi u našoj redakciji i uvijek se sjete nečega što nama ostalima nikada ne bi ni palo na pamet", dodaje Mihaela u čijoj se obitelji radio oduvijek slušao.

"Kod nas je radio uvijek bio upaljen, a posebno subotom i nedjeljom kad je mama radila ručak ili čistila i to upravo Antena Zagreb. Čak kad sam dobila prvi mobitel, mama mi je rekla - ako te netko zove, a nemaš spremljen broj, javi se sa ‘Slušam Antenu Zagreb‘ da osvojimo nagradu. I evo, sad slušam Antenu svaki dan", smije se naša sugovornica pa dodaje kako je glazba velik dio njezina života pa iz stana nikada ne izlazi bez slušalica, a sluša - sve.

"Rekla bih da po pitanju glazbe pripadam većini, slušam sve, ovisno o prilici. Stranu muziku koja svira na Anteni, rap, domaće, a u posljednje vrijeme jako obožavam i trap. Trenutačno najviše slušam Gršu, Hiljsona Mandelu, Vojka V... Nema čega nema na mojoj playlisti", otkriva voditeljica. Iako je na početku prije javljanja u eteru bila pod tremom, danas joj se to događa sve rjeđe.

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX

"S vremenom sam postala mnogo iskusnija i sigurnija u sebe, lakše baratam programima kojima se služimo i mikrofona me više nije strah", objašnjava nam Mihaela, ali ipak priznaje da joj se gafovi još uvijek povremeno dogode. "Gafova, kao i u svakom drugom poslu, i na radiju uvijek ima, ali ih prezentiramo kao da su zamišljeni dio programa i upravo su oni često ti koji daju određeni šarm našem showu", kroz smijeh govori Mihaela čija obitelj nikad ne propušta javljanja uživo, a najveća joj je podrška - majka.

"Ona je ta koja me na radiju najviše sluša, između ostaloga, jer joj i priroda njezinog posla to dozvoljava te mi je oduvijek najveća podrška u svemu čime se bavim", govori radijska voditeljica koju, osim obitelji i prijatelja, podržava i dečko, magistar ekonomije Ante Jotić s kojim je u sretnoj vezi već dvije godine.

"On je uvijek tu uz mene - i poslovno i privatno. Ako mi je loš dan, on je taj koji će mi ga učiniti boljim, ali je uvijek i iskren sa mnom. Pred drugima će uvijek biti na mojoj strani i stajati uz mene, ali nasamo se neće libiti dati mi kritiku ako je to potrebno", objašnjava Mihaela koja svoje slobodno vrijeme najradije provodi u dobrom društvu.

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX

"Kada ne radim, najviše uživam sa svojom obitelji, prijateljima i dečkom. Odemo na kavu, neku finu klopu, u izlazak - ili sve od navedenog (smijeh). S obzirom na to da od malih nogu obožavam modu, vrlo rado odem i u shopping", ističe magistrica novinarstva koja također obožava i putovanja pa je tako je nedavno bila u Londonu, ali i Parizu koji joj je, kaže, oduvijek bio velika želja.

"Godinama sam željela otići tamo, a ove mi se godine za to napokon pružila prilika. Iako sam išla poslovno, uživala sam, a s nogu me posebno oborio Eiffelov toranj. Iako sam ga na fotografijama dotad imala prilike vidjeti tisuću puta, uživo je to bila skroz druga priča. Predivan je", kaže Mihaela Dragičević.

Linker
04. listopad 2024 11:35