CRASH/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK
SNIMANJE ZA VOGUE

Uvod u vjenčanje trećeg najbogatijeg čovjeka na svijetu? Sa zaručnicom glumi superheroja

Američki milijarder Jeff Bezos i njegova zaručnica Lauren Sanchez zvijezde su modnog editorijala za Vogue kojeg potpisuje legendarna fotografkinja Annie Leibovitz.

Američki milijarder Jeff Bezos i njegova zaručnica Lauren Sanchez zvijezde su modnog editorijala za Vogue kojeg potpisuje legendarna fotografkinja Annie Leibovitz.

Njegovo ime je sinonim za bogatstvo i poslovni uspjeh, a trenutačno se američki milijarder s imovinom čija se vrijednost procjenjuje na 125,6 milijardi dolara smatra trećim najimućnijim čovjekom na svijetu. Jednostavno financijsko računovodstvo pokazuje da 59-godišnji Jeff Bezos, većinski vlasnik i bivši šef Uprave Amazona, s čijeg se čela preklani povukao, svakog dana uprihodi 34,4 milijuna dolara, a svake minute 23.833 dolara.

S tolikom količinom novca Bezos si može priuštiti sve što poželi, no neke se stvari ipak ne mogu kupiti novcem. Jedna od njih je i editorijal u američkom Vogueu za koji je Jeffa Bezosa i njegovu zaručnicu Lauren Sanchez, bivšu televizijsku novinarku s kojom je u vezi pet i pol godina, snimila legendarna fotografkinja Annie Leibovitz.

image

Jeff Bezos i Lauren Sanchez lanjskog ljeta u Los Angelesu

JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK

Prve fotografije para objavljene su na Instagram profilu najutjecajnijeg modnog časopisa na svijetu i istog trenutka izazvale polemiku u bespućima internetske zbiljnosti. "Sad glumi oldfashion superheroja Divljeg zapada, a obogatio se iskorištavajući radnike...", "Prejadni su", "Koliko su ovo platili?", glase komentari kritičara, dok su drugi oduševljeni promjenom i opuštenim izdanjem Jeffa Bezosa i njegove drage, te smatraju kako je modni editorijal proba i uvod u njihovo skoro vjenčanje.

Osim najvećeg svjetskog trgovačkog lanca Amazona Jeff Bezos posjeduje i svemirsku agenciju Blue Origin, čija vrijednost konstantno raste, te investicijsku kompaniju Bezos Expeditions koja ulaže u razvoj autonomnih sustava vožnje, biotehnološke kompanije, prijevozničke tvrtke poput Ubera, medijske kompanije poput Business Insidera, platformu Airbnb, razne startupove...

No, otkako je objavio svoju vezu sa zaručnicom Lauren Sanchez, bivšom novinarkom, zbog koje se u travnju 2019. razveo se od supruge MacKenzie Scott, majke njegovo četvero djece, prometnuo se u čovjeka kojem više nije mu žao potrošiti, pa je tako nedavno iskeširao 79 milijuna dolara za imanje u Indian Creeku u južnoj Floridi, kojim je zaokružio prethodnu akviziciju u neposrednom susjedstvu od 68 milijuna. Prema procjeni New York Posta Bezosovo nekretninsko carstvo trenutačno vrijedi pola milijarde dolara...

No, da ne namjerava trošiti samo na sebe i svoje najbliže, otkrio je objavom kako će većinu svog bogatstva razdijeliti potrebitima još za života. Filantropske sklonosti novost su u njegovom djelovanju, a posebno iznenađuju ciljevi - ublažavanje posljedice klimatskih promjena i prevladavanje svih društvenih i političkih granica među ljudima.

image

Prvi put su zajedno viđeni na teniskom turniru u Wimbledonu 2019.

RAY TANG/LNP/SHUTTERSTOCK

Prema insajderskim izvorima za promjenu ponašanja i prioriteta je najzaslužnija njegova zaručnica Lauren Sanchez, koja se 20-karatnim dijamantnim prosidbenim prstenom prvi put pohvalila proljetos u Cannesu na Azurnoj obali.

Golupčići su tamo stigli na svojoj superjahti Koru, luksuznim plovilom, dugim 127 i visokim 78 metara. Svi koji ga poznaju tvrde kako se Bezos uz Lauren opustio i postao novi čovjek, te uz svoju dragu u zrelim godinama nadoknađuje užitke propuštene u mladosti. Nitko ne sumnja da će se njih dvoje na kraju i vjenčati, ali datum i mjesto svog najvećeg slavlja još uvijek drže u tajnosti.

image

Jeff Bezos i Lauren Sanchez u New Yorku preklani

J MAYER/SHUTTERSTOCK
Linker
29. travanj 2024 04:44