Nisi sama - ideš s nama!

Udruga ‘Nismo same‘ i ove godine prikuplja sredstva za prijevoz žena oboljelih od raka, pomognite i vi!

Udruga ‘Nismo same‘ od 1. prosinca 2020. do 26. veljače 2021. provodi svoju osmu po redu humanitarnu akciju kojom prikuplja sredstva za projekt taksi prijevoza na kemoterapiju žena oboljelih od raka koje se liječe u zagrebačkim bolnicama.

Projekt "Nisi sama – ideš s nama!" jedinstvena je socijalna usluga koju naša Udruga, jedina u Hrvatskoj, kontinuirano provodi od ožujka 2018., u suradnji s taksistima Udruženja Radio Taxi Zagreb.

"Troškove projekta, na kojem u Udruzi svi volontiramo, udruga pokriva donacijama. Do sada smo, zahvaljujući donacijama građana i tvrtki, bili podrška za 324 žene oboljele od raka, a našim smo korisnicama osigurali više od 11 000 vožnji na terapije koje znače život. Nažalost, 17 korisnica naše usluge izgubilo je bitku s bolešću", poručili su iz udruge.

Podržite ih donacijama

Njihove su korisnice uglavnom žene slabijeg imovinskog stanja koje nemaju živućih članova obitelji, a na liječenje u Zagreb stižu iz svih krajeva Hrvatske. Važnost projekta taksi prijevoza na kemoterapiju dodatno je došla do izražaja izbijanjem epidemije COVID-19 kada imunokompromitiranim osobama nije preporučljivo da za odlazak na terapije koriste javni prijevoz.

"Pozivamo sve građane i tvrtke da nas i ovoga puta podrže donacijama. Kupite za predstojeće božićne blagdane nešto iz našeg asortimana i učinite dobro djelo. Pokažimo zajedno ženama oboljelima od raka da nisu same!", dodali su.

Uz naše uobičajene artikle, majice s logom proslavljenih hrvatskih dizajnera, Zorana Aragovića i Jurja Zigmana, te street art umjetnika Slavena Kosanovića Lunara, u prodaji imamo i nove majice s porukom #poštujsisu, a specijalno za ovu akciju dizajnirala ih je mlada likovna umjetnica Diana Zubak.

Uz podršku Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, Udruga je ostvarila i suradnju s ustanovom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, URIHO Zagreb, koja je za ovu akciju kreirala i sašila unikatne spavaćice na kopčanje s logom Udruge.

Udruga u prodaji ima i niz drugih proizvoda, a sve artikle moguće je naručiti putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Facebook stranice Nismo same. Donaciju je moguće uplatiti na humanitarni račun Udruge IBAN: HR4124020061500084599.

Linker
15. travanj 2024 05:24